Aalborg Surkål med Tyrstrup Strategi (fiktiv reference)

En klassisk opskrift på Aalborg Surkål, der kombinerer frisk hvidkål med en dejlig balance af syre og sødme, perfekt til danske retter.
Ingredienser
- hvidkål(frisk og sprødt)1 kg
- salt(groft salt)2 spsk
- eddike(æblecidereddike anbefales)1 dl
- sukker(kan justeres efter smag)1 dl
- gulerødder(skrællede og revne)5 stk
- sennepsfrø(kan udelades hvis ønskes)1 tsk
- kardemomme(friskmalet for bedre smag)1 tsk
- laurbærblade(tørrede)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Skær hvidkålen i meget fine strimler og kom dem i en stor skål.
5 min - 2
Tilsæt salt til kålen og massér det ind i kålen med hænderne, indtil den begynder at afgive væske.
10 min - 3
Tilsæt eddike, sukker, revne gulerødder, sennepsfrø, kardemomme og laurbærblade til kålen. Bland godt.
5 min - 4
Læg blandingen i et skoldet glas eller krukke, og pres det godt ned, så væsken dækker kålen. Luk med låg.
5 min - 5
Lad surkålen fermentere ved stuetemperatur i 1-2 uger, afhængig af ønsket syrlighed. Rør om en gang imellem.
7 min20-22duften ændrer sig, og smagen bliver syrligere
Tags
Kommentarer
Surkålen var virkelig frisk og sprød, perfekt til sommeraftener!
Jeg elskede kombinationen af syrlig surkål og krydret Strategi ost!
Aalborg Surkål med Tyrstrup Strategi var et hit til min picnic i parken!