AalborgPorter på Gåsefars 1970
danskgåsefarsAalborg Porterfrikadeller

En klassisk opskrift fra 1970, hvor gåsefars kombineres med Aalborg Porter for at skabe en lækker og saftig ret.
Tid60 min
Portioner4
Sværhedsgradnem
Ingredienser
- gåsefars(frisk og af høj kvalitet)1000 g
- Aalborg Porter(kan erstattes med anden mørk øl)200 g
- løget(finthakket)150 g
- gulerødder(revet)100 g
- svampe(finthakket)100 g
- æg(for at binde farsen)2 stk
- salt1 tsk
- peber1 tsk
- timian(tørret)1 tsk
- brødkrummer(til at give struktur)50 g
- smør(til stegning)50 g
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
5 min180ovnen skal være varm - 2
Svits løg i smør på en pande over middel varme, indtil de er bløde og gennemsigtige, ca. 5 minutter.
5 minmiddel varmeløgene skal være bløde og gyldne - 3
Tilsæt gulerødder og svampe til panden og svits i yderligere 5 minutter.
5 minmiddel varmegrøntsagerne skal være møre - 4
I en stor skål, bland gåsefars, svitsede grøntsager, Aalborg Porter, æg, salt, peber, timian, og brødkrummer.
10 min - 5
Form farsen til frikadeller og læg dem på en bageplade.
10 min - 6
Bag frikadellerne i ovnen i ca. 30 minutter, eller indtil de er gyldne og gennemstegte.
30 min180frikadellerne skal være let gyldne og gennemstegte
Tags
danskgåsefarsAalborg Porterfrikadeller
Kommentarer
Maria
De ristede maltflager gav en fantastisk dyb smag!
★★★★★
Jesper
Den lette kaffe eftersmag var perfekt til min morgenmad
★★★★★
Lise
Brugte den som et lækkert tilbehør til min tapasaften
★★★★★