Æbleflosk à la skomager

Æbleflosk à la skomager er en lækker og saftig kage lavet med friske æbler og mandler, perfekt til eftermiddagste eller som dessert.
Ingredienser
- æg(frisk)4 stk.
- sukker(kan justeres efter smag)200 g
- mælk(eventuelt letmælk)250 ml
- smør(smeltet)100 g
- hvedemel(sigtet)200 g
- bagepulver(kan være økologisk)2 tsk.
- kanel(friskkværnet for bedre smag)1 tsk.
- æbler(syrlige æbler som Granny Smith)4 stk.
- mandler(hakkede)50 g
- flormelis(til pynt)1 dl
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader C.
5 min180oven skal være varm - 2
Pisk æggene og sukkeret sammen i en skål indtil blandingen er lys og luftig.
5 min - 3
Tilsæt mælk og smeltet smør til æggeblandingen og rør godt.
2 min - 4
Sigt hvedemelet, bagepulver og kanel i blandingen, og fold det forsigtigt i indtil det er lige blandet.
3 min - 5
Skær æblerne i små tern og fold dem ind i dejen sammen med mandlerne.
5 min - 6
Hæld dejen i en smurt bageform og bag i ovnen i 30-35 minutter.
35 min180kagen er gyldenbrun og en tandstik kommer ud ren - 7
Lad kagen køle af i formen i 10 minutter, før den tages ud og køler helt af på en bagerist.
10 min - 8
Sigt flormelis over kagen før servering.
2 min
Tags
Kommentarer
Æbleflosken var lækker med kanel og sukker på toppen!
Perfekt til madpakken med en klat vaniljecreme ved siden af.
Æbleflosken var en lækker snack til aftenteen i sofaen.