spisekunst.dk

Æbleflosk à la skomager

kagedessertæbledansk mad
Æbleflosk à la skomager

Æbleflosk à la skomager er en lækker og saftig kage lavet med friske æbler og mandler, perfekt til eftermiddagste eller som dessert.

Tid55 min
Portioner8
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • æg(frisk)
    4 stk.
  • sukker(kan justeres efter smag)
    200 g
  • mælk(eventuelt letmælk)
    250 ml
  • smør(smeltet)
    100 g
  • hvedemel(sigtet)
    200 g
  • bagepulver(kan være økologisk)
    2 tsk.
  • kanel(friskkværnet for bedre smag)
    1 tsk.
  • æbler(syrlige æbler som Granny Smith)
    4 stk.
  • mandler(hakkede)
    50 g
  • flormelis(til pynt)
    1 dl

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader C.

    5 min
    180
    oven skal være varm
  2. 2

    Pisk æggene og sukkeret sammen i en skål indtil blandingen er lys og luftig.

    5 min
  3. 3

    Tilsæt mælk og smeltet smør til æggeblandingen og rør godt.

    2 min
  4. 4

    Sigt hvedemelet, bagepulver og kanel i blandingen, og fold det forsigtigt i indtil det er lige blandet.

    3 min
  5. 5

    Skær æblerne i små tern og fold dem ind i dejen sammen med mandlerne.

    5 min
  6. 6

    Hæld dejen i en smurt bageform og bag i ovnen i 30-35 minutter.

    35 min
    180
    kagen er gyldenbrun og en tandstik kommer ud ren
  7. 7

    Lad kagen køle af i formen i 10 minutter, før den tages ud og køler helt af på en bagerist.

    10 min
  8. 8

    Sigt flormelis over kagen før servering.

    2 min

Tags

kagedessertæbledansk mad

Kommentarer

Karen

Æbleflosken var lækker med kanel og sukker på toppen!

★★★★★
Anders

Perfekt til madpakken med en klat vaniljecreme ved siden af.

★★★★
Mette

Æbleflosken var en lækker snack til aftenteen i sofaen.

★★★★