Agurk-tarte med ristet hvid choko

En lækker agurk-tarte med en blød fyld af hvid chokolade og friske agurkeskiver, perfekt til en let dessert eller som en del af en brunch.
Ingredienser
- smør(skal være blødt)200 g
- flormelis(kan justeres efter smag)100 g
- æg(størrelse M)1 stk
- hvedemel(sigtet)250 g
- vaniljesukker(kan erstattes med vaniljeekstrakt)1 tsk
- frisk agurk(skåret i meget tynde skiver)300 g
- hvid chokolade(hakket groft)100 g
- fløde(minimum 38% fedt)50 g
- citronsaft(friskpresset)1 tsk
- æggehvide(til pensling)1 stk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader C.
5 min180ovnen er varm - 2
Pisk smør og flormelis sammen, indtil det er lyst og luftigt.
5 min - 3
Tilsæt ægget og pisk grundigt.
2 min - 4
Sigt hvedemelet og vaniljesukkeret i dejen og bland forsigtigt.
3 min - 5
Pak dejen ind i plastfolie og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.
30 min - 6
Rul dejen ud og læg den i en tærteform. Prik bunden med en gaffel.
10 min - 7
Forbag bunden i ovnen i 15 minutter, indtil den er let gylden.
15 min180tærtedejen er let gylden - 8
Imens, smelt den hvide chokolade i en skål over et vandbad.
5 min - 9
Tilsæt fløden og citronsaften til den smeltede chokolade og rør godt.
2 min - 10
1
- 11
Hæld chokoladeblandingen over den forbagte tærtebund.
2 min - 12
1
- 13
Læg de skiver af agurk ovenpå chokoladeblandingen.
5 min - 14
1
- 15
Pensl kanten af tærten med æggehviden for at give glans.
2 min - 16
1
- 17
Bag tærten i ovnen i yderligere 10 minutter.
10 min180tærten er færdig og duften er dejlig - 18
1
- 19
Lad tærten køle af, før den serveres.
20 min
Tags
Kommentarer
Agurk-tarten med hvid chokolade smagte overraskende godt sammen!
Ristede hvid chokoladestykker tilføjede en dejlig sprødhed til tarten.
Denne agurk-tarte ville være perfekt som en frisk sommerret til picnic i parken.