Ananas-glaseret kotelet

En lækker opskrift på svinekoteletter glaseret med ananas, der giver et sødt og krydret præg. Perfekt til en hyggelig middag.
Ingredienser
- svinekoteletter(vælg gerne tykkelse på ca. 2 cm)4 stk
- ananas(frisk eller fra dåse) (skåret i tern)200 g
- soja sauce(kan være lavsalt)2 spsk
- honning(kan erstattes med sukker eller agavesirup)1 spsk
- ingefær(freskrevet) (kan være tørret ingefær)2 tesk
- hvidløg(freskåret) (kan være pulver)1 tsk
- peber(friskkværnet for bedste smag)1 tsk
- olie(til stegning)2 spsk
- sesamfrø(til pynt)1 tsk
- forårsløg(finthakket til pynt)1 stk
Fremgangsmåde
- 1
Læg svinekoteletterne i en skål og krydr med peber. Tilsæt soja sauce, honning, ingefær og hvidløg. Mariner i minimum 30 minutter, gerne længere.
30 min - 2
Opvarm olie i en pande over medium høj varme. Steg koteletterne i ca. 5 minutter på hver side, indtil de er gyldne og gennemstegte. Temperaturen skal være 70 grader Celsius i midten af koteletterne.
10 min70koteletterne skal være sprøde og gyldne på overfladen - 3
Tilføj ananasternene til panden og lad dem stege med i ca. 3-4 minutter, indtil de er varme og let karamelliserede.
4 min - 4
Server koteletterne med de glaserede ananastern samt drysset med sesamfrø og hakket forårsløg.
2 min
Tags
Kommentarer
Den ananas-glaserede kotelet var perfekt til sommergrillen!
Koteletten var saftig og lækker med ananas-glasuren
Jeg serverede koteletten med ris og broccolisalat, det var en himmelsk kombination