spisekunst.dk

Ananas-glaseret kotelet

koteletananassvinekødmiddag
Ananas-glaseret kotelet

En lækker opskrift på svinekoteletter glaseret med ananas, der giver et sødt og krydret præg. Perfekt til en hyggelig middag.

Tid44 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • svinekoteletter(vælg gerne tykkelse på ca. 2 cm)
    4 stk
  • ananas(frisk eller fra dåse) (skåret i tern)
    200 g
  • soja sauce(kan være lavsalt)
    2 spsk
  • honning(kan erstattes med sukker eller agavesirup)
    1 spsk
  • ingefær(freskrevet) (kan være tørret ingefær)
    2 tesk
  • hvidløg(freskåret) (kan være pulver)
    1 tsk
  • peber(friskkværnet for bedste smag)
    1 tsk
  • olie(til stegning)
    2 spsk
  • sesamfrø(til pynt)
    1 tsk
  • forårsløg(finthakket til pynt)
    1 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Læg svinekoteletterne i en skål og krydr med peber. Tilsæt soja sauce, honning, ingefær og hvidløg. Mariner i minimum 30 minutter, gerne længere.

    30 min
  2. 2

    Opvarm olie i en pande over medium høj varme. Steg koteletterne i ca. 5 minutter på hver side, indtil de er gyldne og gennemstegte. Temperaturen skal være 70 grader Celsius i midten af koteletterne.

    10 min
    70
    koteletterne skal være sprøde og gyldne på overfladen
  3. 3

    Tilføj ananasternene til panden og lad dem stege med i ca. 3-4 minutter, indtil de er varme og let karamelliserede.

    4 min
  4. 4

    Server koteletterne med de glaserede ananastern samt drysset med sesamfrø og hakket forårsløg.

    2 min

Tags

koteletananassvinekødmiddag

Kommentarer

Mette

Den ananas-glaserede kotelet var perfekt til sommergrillen!

★★★★★
Lars

Koteletten var saftig og lækker med ananas-glasuren

★★★★
Lene

Jeg serverede koteletten med ris og broccolisalat, det var en himmelsk kombination

★★★★