Appelsin-lavendel kyllingegryde

En lækker og aromatisk kyllingegryde med smag af appelsin og lavendel, perfekt til en hyggelig middag.
Ingredienser
- kyllingebrystfileter(gerne økologiske)4 stk.
- olivenolie(til stegning)2 spsk.
- løg(hakket)1 stk.
- hvidløg(knust)2 fed
- tørret lavendel(kan justeres efter smag)1 tsk.
- appelsiner(saften og skallen bruges)2 stk.
- kyllingebouillon(helst hjemmelavet)250 ml
- fløde(kan erstattes med plantebaseret alternativ)150 ml
- salt(efter smag)1 tsk.
- peber(efter smag)1 tsk.
- frisk persille(hakket)2 spsk.
Fremgangsmåde
- 1
Opvarm olivenolien i en stor gryde over medium varme.
5 minmedium varmeolie skal være varm og let boblende - 2
Tilsæt hakket løg og steg i 3-4 minutter, indtil løgene er bløde og gennemsigtige.
4 minmedium varmeløgene skal være bløde og let gyldne - 3
Tilsæt knust hvidløg og tørret lavendel, og steg i yderligere 1 minut.
1 minmedium varmeduften af hvidløg og lavendel skal være fremtrædende - 4
Tilsæt kyllingebrystfileterne og brun dem på alle sider, cirka 5 minutter.
5 minmedium-høj varmekyllingen skal være let gylden - 5
Pres saften fra appelsinerne og tilsæt både saft og skal til gryden sammen med kyllingebouillon.
1 minmedium varmeblandingen skal være let boblende - 6
Lad retten simre i 15-20 minutter, indtil kyllingen er gennemstegt.
20 minlav varmekyllingen skal være hvid i midten og saften skal være klar - 7
Tilsæt fløden og rør godt rundt, lad det simre i yderligere 5 minutter.
5 minlav varmesaucen skal være cremet og let tyknet - 8
Smag til med salt og peber, og server retten pyntet med hakket persille.
2 miningenretterne skal være velafbalancerede i smagen
Tags
Kommentarer
Den appelsin-lavendel kombination var overraskende god!
Kyllingegryden var perfekt til madpakken - nem at have med på arbejde!
Jeg brugte frisklavendel - det gav en fantastisk smag til retten!