Appelsinbagt laks med fennikel
laksfisksundbagtmiddag

En lækker og sund ret bestående af saftig laks bagt med friske appelsiner og fennikel. Perfekt til en festlig middag eller sund hverdagsret.
Tid40 min
Portioner4
Sværhedsgradnem
Ingredienser
- laksefilet(frisk)500 g
- appelsiner(økologiske for bedre smag)2 stk
- fennikel(frisk)1 stk
- tynde skiver)i
- olivenolie(koldpresset for bedre smag)2 spsk
- salt(fint havsalt)1 tsk
- peber(nyskreven)1 tsk
- citron(til saft og pynt)1 stk
- frisk dild(til pynt)1 dk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
5 min200ovnen skal være varm, duften af opvarmning begynder at sprede sig - 2
Læg laksefileten i et ildfast fad. Drys salt og peber over fisken.
2 min - 3
Skær appelsinerne i skiver og læg dem ovenpå laksen.
3 min - 4
Fordel de skivede fennikler rundt om laksen i fadet.
3 min - 5
Dryp olivenolie over laksen og fenniklen. Press saften fra citronen over retten.
2 min - 6
Sæt fadet i den forvarmede ovn og bag i 20 minutter.
20 min200Fisken skal være let flagerende og duften skal være aromatisk - 7
Tag retten ud af ovnen og lad den hvile i 5 minutter. Pynt med frisk dild.
5 min
Tags
laksfisksundbagtmiddag
Kommentarer
Mette
Laksen var saftig og fennikelen gav en skøn smag
★★★★★
Andreas
Perfekt til en let sommermiddag på terrassen
★★★★★
Louise
Appelsinen tilføjede en frisk og sød smag til retten
★★★★★