spisekunst.dk

Appelsinbagt laks med fennikel

laksfisksundbagtmiddag
Appelsinbagt laks med fennikel

En lækker og sund ret bestående af saftig laks bagt med friske appelsiner og fennikel. Perfekt til en festlig middag eller sund hverdagsret.

Tid40 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • laksefilet(frisk)
    500 g
  • appelsiner(økologiske for bedre smag)
    2 stk
  • fennikel(frisk)
    1 stk
  • tynde skiver)
    i
  • olivenolie(koldpresset for bedre smag)
    2 spsk
  • salt(fint havsalt)
    1 tsk
  • peber(nyskreven)
    1 tsk
  • citron(til saft og pynt)
    1 stk
  • frisk dild(til pynt)
    1 dk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200
    ovnen skal være varm, duften af opvarmning begynder at sprede sig
  2. 2

    Læg laksefileten i et ildfast fad. Drys salt og peber over fisken.

    2 min
  3. 3

    Skær appelsinerne i skiver og læg dem ovenpå laksen.

    3 min
  4. 4

    Fordel de skivede fennikler rundt om laksen i fadet.

    3 min
  5. 5

    Dryp olivenolie over laksen og fenniklen. Press saften fra citronen over retten.

    2 min
  6. 6

    Sæt fadet i den forvarmede ovn og bag i 20 minutter.

    20 min
    200
    Fisken skal være let flagerende og duften skal være aromatisk
  7. 7

    Tag retten ud af ovnen og lad den hvile i 5 minutter. Pynt med frisk dild.

    5 min

Tags

laksfisksundbagtmiddag

Kommentarer

Mette

Laksen var saftig og fennikelen gav en skøn smag

★★★★★
Andreas

Perfekt til en let sommermiddag på terrassen

★★★★★
Louise

Appelsinen tilføjede en frisk og sød smag til retten

★★★★