spisekunst.dk

Aubergine-lasagne med spinatfyld

vegetarisksundlasagneauberginespinat
Aubergine-lasagne med spinatfyld

En lækker og sund vegansk lasagne lavet med auberginer i stedet for pasta, fyldt med spinat, ricotta og tomatsauce. Perfekt til en sund middag.

Tid90 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • auberginer(vælg friske og faste auberginer)
    2 stk.
  • frisk spinat(kan også bruges frostspinat)
    300 g
  • drænet)
    og
  • ricotta
    250 g
  • revet parmesan(kan erstattes med anden hård ost)
    100 g
  • salt
    1 tsk.
  • peber
    1 tsk.
  • olivenolie(til stegning)
    2 tsk.
  • løg(hakket)
    1 stk.
  • hvidløg(finthakket)
    2 fed
  • tomatsauce(kan være hjemmelavet eller købt)
    400 g
  • tørret oregano
    1 tsk.
  • tørret basilikum
    1 tsk.
  • mozzarella(revet)
    100 g

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200
    ovnen er varm
  2. 2

    Skær auberginerne i skiver på cirka 1 cm. Læg dem på et bagepapir, drys med salt og lad dem trække i 15 minutter for at trække væske.

    15 min
    ingen
    auberginerne afgiver væske
  3. 3

    Steg løg og hvidløg i olivenolie på en pande ved medium varme i 5 minutter, indtil de er bløde.

    5 min
    medium
    løgene er gennemsigtige
  4. 4

    Tilsæt spinaten til panden og steg i yderligere 3-4 minutter, indtil den er faldet sammen. Tag af varmen.

    4 min
    medium
    spinaten er faldet sammen
  5. 5

    Bland ricotta, parmesan, salt, peber, oregano og basilikum i en skål. Tilsæt den stegte spinatblanding og rør godt sammen.

    5 min
    ingen
    fyldet er ensartet
  6. 6

    Tør aubergineskiverne af med et køkkenrulle for at fjerne overskydende væske. Grill dem på en pande i 3-4 minutter på hver side, indtil de er let gyldne.

    8 min
    medium-høj
    auberginerne er let gyldne
  7. 7

    Læg et lag tomatsauce i bunden af et ovnfast fad. Læg et lag aubergineskiver, derefter et lag spinatfyld, og gentag indtil ingredienserne er brugt op. Afslut med et lag tomatsauce og drys mozzarella ovenpå.

    10 min
    ingen
    lagene er pænt stablet
  8. 8

    Bag lasagnen i ovnen i 30-35 minutter, indtil osten er smeltet og gylden.

    35 min
    200
    osten er smeltet og gylden
  9. 9

    Lad lasagnen hvile i 10 minutter før servering, så den sætter sig.

    10 min
    ingen
    lasagnen er lidt kølet af og lettere at skære

Tags

vegetarisksundlasagneauberginespinat

Kommentarer

Mette

Denne aubergine-lasagne er perfekt til vegetariske aftensmåltider!

★★★★★
Peter

Jeg tilføjede lidt ekstra hvidløg for at give retten ekstra smag.

★★★★
Louise

Aubergine-lasagnen med spinatfyld passede perfekt til min picnic i parken.

★★★★★