Aubergine-lasagne med spinatfyld

En lækker og sund vegansk lasagne lavet med auberginer i stedet for pasta, fyldt med spinat, ricotta og tomatsauce. Perfekt til en sund middag.
Ingredienser
- auberginer(vælg friske og faste auberginer)2 stk.
- frisk spinat(kan også bruges frostspinat)300 g
- drænet)og
- ricotta250 g
- revet parmesan(kan erstattes med anden hård ost)100 g
- salt1 tsk.
- peber1 tsk.
- olivenolie(til stegning)2 tsk.
- løg(hakket)1 stk.
- hvidløg(finthakket)2 fed
- tomatsauce(kan være hjemmelavet eller købt)400 g
- tørret oregano1 tsk.
- tørret basilikum1 tsk.
- mozzarella(revet)100 g
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
5 min200ovnen er varm - 2
Skær auberginerne i skiver på cirka 1 cm. Læg dem på et bagepapir, drys med salt og lad dem trække i 15 minutter for at trække væske.
15 miningenauberginerne afgiver væske - 3
Steg løg og hvidløg i olivenolie på en pande ved medium varme i 5 minutter, indtil de er bløde.
5 minmediumløgene er gennemsigtige - 4
Tilsæt spinaten til panden og steg i yderligere 3-4 minutter, indtil den er faldet sammen. Tag af varmen.
4 minmediumspinaten er faldet sammen - 5
Bland ricotta, parmesan, salt, peber, oregano og basilikum i en skål. Tilsæt den stegte spinatblanding og rør godt sammen.
5 miningenfyldet er ensartet - 6
Tør aubergineskiverne af med et køkkenrulle for at fjerne overskydende væske. Grill dem på en pande i 3-4 minutter på hver side, indtil de er let gyldne.
8 minmedium-højauberginerne er let gyldne - 7
Læg et lag tomatsauce i bunden af et ovnfast fad. Læg et lag aubergineskiver, derefter et lag spinatfyld, og gentag indtil ingredienserne er brugt op. Afslut med et lag tomatsauce og drys mozzarella ovenpå.
10 miningenlagene er pænt stablet - 8
Bag lasagnen i ovnen i 30-35 minutter, indtil osten er smeltet og gylden.
35 min200osten er smeltet og gylden - 9
Lad lasagnen hvile i 10 minutter før servering, så den sætter sig.
10 miningenlasagnen er lidt kølet af og lettere at skære
Tags
Kommentarer
Denne aubergine-lasagne er perfekt til vegetariske aftensmåltider!
Jeg tilføjede lidt ekstra hvidløg for at give retten ekstra smag.
Aubergine-lasagnen med spinatfyld passede perfekt til min picnic i parken.