Bæredygtig kål à la Kassettebånd 1979

En lækker og bæredygtig ret med grønkål, gulerødder og valnødder, perfekt til en sund middag. Retten er inspireret af 1970'ernes enkle madlavning og bruger friske, lokale ingredienser.
Ingredienser
- grønkål(frisk og økologisk)500 g
- gulerødder(skrællede og skiver)2 stk
- rødløg(finthakket)1 stk
- olivenolie(koldpresset)3 spsk
- æblecidereddike(for syre og smag)2 tsp
- honning(kan erstattes med agavesirup)1 tsk
- salt(til smag)1 tsk
- peber(friskkværnet)1 tsk
- valnødder(hakkede)50 g
- ønskes)hvis
Fremgangsmåde
- 1
Forbered ingredienserne ved at skylle grønkålen grundigt og hakke den groft. Skræl og skær gulerødderne i skiver og hak rødløget.
10 min - 2
Varm olivenolien i en stor pande over medium varme. Tilsæt rødløg og sautér indtil de er bløde og let gyldne, cirka 5 minutter.
5 minmedium varmeløget skal være gennemsigtigt og dufte sødt - 3
Tilsæt gulerødderne til panden og fortsæt med at sautere i yderligere 3-4 minutter, indtil de begynder at blive møre.
4 minmedium varmegulerødderne skal være let sprøde - 4
Tilsæt den hakkede grønkål, salt, peber og honning til panden. Rør godt rundt og lad det hele sautere i 5-7 minutter, indtil kålen falder sammen.
7 minmedium varmekålen skal være mør og have en livlig grøn farve - 5
Fjern panden fra varmen og tilsæt æblecidereddike og hakkede valnødder. Rør godt rundt og lad retten hvile i et par minutter før servering.
2 min
Tags
Kommentarer
Kålen var frisk og sprød - perfekt til sommergrillen!
Jeg addede lidt chili for ekstra smag - det gav et godt spark!
Den bæredygtige tilgang til retten gjorde den ekstra tiltalende - perfekt til vegetariske venner!