spisekunst.dk

Bæredygtig kål à la Kassettebånd 1979

bæredygtigvegetariskkålsund
Bæredygtig kål à la Kassettebånd 1979

En lækker og bæredygtig ret med grønkål, gulerødder og valnødder, perfekt til en sund middag. Retten er inspireret af 1970'ernes enkle madlavning og bruger friske, lokale ingredienser.

Tid30 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • grønkål(frisk og økologisk)
    500 g
  • gulerødder(skrællede og skiver)
    2 stk
  • rødløg(finthakket)
    1 stk
  • olivenolie(koldpresset)
    3 spsk
  • æblecidereddike(for syre og smag)
    2 tsp
  • honning(kan erstattes med agavesirup)
    1 tsk
  • salt(til smag)
    1 tsk
  • peber(friskkværnet)
    1 tsk
  • valnødder(hakkede)
    50 g
  • ønskes)
    hvis

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forbered ingredienserne ved at skylle grønkålen grundigt og hakke den groft. Skræl og skær gulerødderne i skiver og hak rødløget.

    10 min
  2. 2

    Varm olivenolien i en stor pande over medium varme. Tilsæt rødløg og sautér indtil de er bløde og let gyldne, cirka 5 minutter.

    5 min
    medium varme
    løget skal være gennemsigtigt og dufte sødt
  3. 3

    Tilsæt gulerødderne til panden og fortsæt med at sautere i yderligere 3-4 minutter, indtil de begynder at blive møre.

    4 min
    medium varme
    gulerødderne skal være let sprøde
  4. 4

    Tilsæt den hakkede grønkål, salt, peber og honning til panden. Rør godt rundt og lad det hele sautere i 5-7 minutter, indtil kålen falder sammen.

    7 min
    medium varme
    kålen skal være mør og have en livlig grøn farve
  5. 5

    Fjern panden fra varmen og tilsæt æblecidereddike og hakkede valnødder. Rør godt rundt og lad retten hvile i et par minutter før servering.

    2 min

Tags

bæredygtigvegetariskkålsund

Kommentarer

Mette

Kålen var frisk og sprød - perfekt til sommergrillen!

★★★★★
Lars

Jeg addede lidt chili for ekstra smag - det gav et godt spark!

★★★★
Ida

Den bæredygtige tilgang til retten gjorde den ekstra tiltalende - perfekt til vegetariske venner!

★★★★