spisekunst.dk

Bagekartofler med ost

bagtkartoflerosttilbehør
Bagekartofler med ost

Bagekartofler fyldt med smeltet ost og toppet med creme fraiche og purløg. En lækker og simpel ret, perfekt til frokost eller som tilbehør.

Tid75 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • bakekartofler(store og ensartede kartofler)
    4 stk
  • revet ost(for eksempel cheddar eller mozzarella)
    200 g
  • creme fraiche(kan erstattes med græsk yoghurt)
    100 g
  • frisk purløg(finthakket)
    2 tsk
  • salt(til smag)
    1 tsk
  • peber(til smag)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200
    ovnen skal være varm
  2. 2

    Vask kartoflerne grundigt og prik dem flere steder med en gaffel.

    5 min
  3. 3

    Bag kartoflerne i ovnen i cirka 45-60 minutter, eller indtil de er møre indeni.

    60 min
    200
    kartoflerne skal være bløde, når der stikkes en gaffel i dem
  4. 4

    Tag kartoflerne ud af ovnen og lad dem køle i 5 minutter, så de er lettere at håndtere.

    5 min
  5. 5

    Skær et kryds i toppen af hver kartoffel og tryk let på siderne for at åbne dem.

    5 min
  6. 6

    Fyld kartoflerne med den revne ost og sæt dem tilbage i ovnen i 10-15 minutter, indtil osten er smeltet og gylden.

    15 min
    200
    osten skal være smeltet og let gylden
  7. 7

    Tag kartoflerne ud af ovnen, tilsæt creme fraiche og drys med purløg, salt og peber.

    5 min

Tags

bagtkartoflerosttilbehør

Kommentarer

Anne

Bagekartofler med ost er perfekt til aftensmaden!

★★★★★
Mette

Disse kartofler med ost smager fantastisk med lidt bacon på toppen.

★★★★
Mads

Bagekartofler med ost var en lækker og nem ret til picnic i parken.

★★★★