Bagekartofler med ost

Bagekartofler fyldt med smeltet ost og toppet med creme fraiche og purløg. En lækker og simpel ret, perfekt til frokost eller som tilbehør.
Ingredienser
- bakekartofler(store og ensartede kartofler)4 stk
- revet ost(for eksempel cheddar eller mozzarella)200 g
- creme fraiche(kan erstattes med græsk yoghurt)100 g
- frisk purløg(finthakket)2 tsk
- salt(til smag)1 tsk
- peber(til smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
5 min200ovnen skal være varm - 2
Vask kartoflerne grundigt og prik dem flere steder med en gaffel.
5 min - 3
Bag kartoflerne i ovnen i cirka 45-60 minutter, eller indtil de er møre indeni.
60 min200kartoflerne skal være bløde, når der stikkes en gaffel i dem - 4
Tag kartoflerne ud af ovnen og lad dem køle i 5 minutter, så de er lettere at håndtere.
5 min - 5
Skær et kryds i toppen af hver kartoffel og tryk let på siderne for at åbne dem.
5 min - 6
Fyld kartoflerne med den revne ost og sæt dem tilbage i ovnen i 10-15 minutter, indtil osten er smeltet og gylden.
15 min200osten skal være smeltet og let gylden - 7
Tag kartoflerne ud af ovnen, tilsæt creme fraiche og drys med purløg, salt og peber.
5 min
Tags
Kommentarer
Bagekartofler med ost er perfekt til aftensmaden!
Disse kartofler med ost smager fantastisk med lidt bacon på toppen.
Bagekartofler med ost var en lækker og nem ret til picnic i parken.