spisekunst.dk

Bagte krydder-grøntsagschips

snacksundmadlavningbagte chips
Bagte krydder-grøntsagschips

Sunde og sprøde bagte chips lavet af friske grøntsager som søde kartofler, gulerødder og zucchini, krydret med lækre krydderier.

Tid40 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • søde kartofler(vælg friske og faste kartofler)
    2 stk
  • gulerod(frisk og sprød)
    1 stk
  • zucchini(vælg en fast zucchini)
    1 stk
  • olivenolie(kan erstattes med kokosolie)
    2 spiseskefulde
  • salt(juster efter smag)
    1 teske
  • paprika(kan tilsættes for ekstra smag)
    1 teske
  • hvidløgspulver(for en ekstra smagsdimension)
    1 teske

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200
    ovnen skal være varm
  2. 2

    Skræl og skær de søde kartofler, guleroden og zucchinien i meget tynde skiver.

    10 min
  3. 3

    Læg grøntsagskiverne i en skål og tilsæt olivenolie, salt, paprika og hvidløgspulver. Bland godt, så alle skiver er dækket.

    5 min
  4. 4

    Fordel grøntsagerne på en bageplade beklædt med bagepapir i et enkelt lag.

    5 min
  5. 5

    Bag chipsene i ovnen i 15-20 minutter, eller indtil de er sprøde. Vend dem halvvejs for jævn bagning.

    20 min
    200
    chipsene skal være sprøde og let gyldne
  6. 6

    Tag chipsene ud af ovnen og lad dem køle af i et par minutter før servering.

    5 min

Tags

snacksundmadlavningbagte chips

Kommentarer

Lone

Disse chips var perfekte til filmhygge!

★★★★★
Nadia

Jeg tilføjede lidt ekstra paprika for ekstra smag.

★★★★
Morten

Disse chips var et hit til picnic i parken!

★★★★