spisekunst.dk

Bagte peberfrugtringe med æg

morgenmadsundvegetarisk
Bagte peberfrugtringe med æg

En lækker og sund ret bestående af bagte peberfrugtringe fyldt med æg og smeltet ost. Perfekt til morgenmad eller som en let frokost.

Tid40 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • store peberfrugter(røde eller gule for bedre smag)
    4 stk.
  • æg(friske og økologiske anbefales)
    4 stk.
  • revet ost(cheddar eller mozzarella)
    100 g
  • olivenolie(til pensling)
    1 tsk.
  • salt(kan justeres efter smag)
    1 tsk.
  • peber(kan justeres efter smag)
    1 tsk.
  • paprikapulver(for ekstra smag)
    1 tsk.

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200
    ovnens varme og duften af opvarmning
  2. 2

    Skær toppen af peberfrugterne og fjern frøene.

    10 min
  3. 3

    Pensl indersiden af peberfrugterne med olivenolie og drys med salt, peber og paprikapulver.

    5 min
  4. 4

    Placer peberfrugterne i et ovnfast fad og fyld dem med et æg hver.

    5 min
  5. 5

    Drys den revne ost over hvert æg i peberfrugterne.

    2 min
  6. 6

    Bag peberfrugterne i ovnen i 20-25 minutter, indtil æggene er sat og osten er smeltet.

    25 min
    200
    osten skal være gylden og boble og æggene skal være faste
  7. 7

    Tag fadet ud af ovnen og lad dem køle af i et par minutter før servering.

    5 min

Tags

morgenmadsundvegetarisk

Kommentarer

Mette

Disse peberfrugtringe var perfekte til madpakken!

★★★★★
Jesper

Æggene blev desværre lidt for tørre i ovnen...

★★★★★
Lotte

Jeg tilføjede lidt frisk basilikum - det gav en dejlig smag!

★★★★