spisekunst.dk

Bagt rødlål på smørrebrød (OBS: se note)

smørrebrødbagtrødløgdansk mad
Bagt rødlål på smørrebrød (OBS: se note)

Denne opskrift på bagt rødløg på smørrebrød kombinerer den søde, karamelliserede smag af bagte rødløg med den cremede tekstur af cremefraiche, serveret på en skive rugbrød.

Tid35 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • rødløg(skal være friske og faste)
    2 stk
  • olivenolie(brug ekstra jomfru for bedre smag)
    2 spsk
  • salt(kan justeres efter smag)
    1 tsk
  • peber(friskkværnet for bedste resultat)
    1 tsk
  • balsamicoeddike(for en sødlig smag)
    1 spsk
  • rugbrød(kan også være groft brød)
    4 skiver
  • cremefraiche(kan erstattes med græsk yoghurt)
    100 g
  • frisk dild(kan også være persille)
    50 g

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200
    ovnen skal være varm
  2. 2

    Skær rødløgene i halve og derefter i skiver.

    5 min
    N/A
    ugyldig ift. tid, men skiverne skal være ensartede
  3. 3

    Læg rødløgene på en bageplade og dryp med olivenolie. Drys salt og peber over.

    2 min
    N/A
    rødløgene skal være dækket af olie
  4. 4

    Bag rødløgene i ovnen i 20 minutter, indtil de er bløde og let karamelliserede.

    20 min
    200
    de skal være gyldne og duften skal være sød
  5. 5

    Tag rødløgene ud af ovnen og dryp balsamicoeddike over dem. Lad dem køle lidt af.

    5 min
    N/A
    rødløgene skal have en glans af balsamico
  6. 6

    Anret rugbrød på tallerkener, smør et lag cremefraiche på hver skive og læg de bagte rødløg ovenpå.

    5 min
    N/A
    skiverne skal være flot anrettet
  7. 7

    Drys hakket dild over smørrebrødet som pynt.

    2 min
    N/A
    skiverne skal se friske og indbydende ud

Tags

smørrebrødbagtrødløgdansk mad

Kommentarer

Anne

Rødløget var vidunderligt sødt og saftigt!

★★★★★
Mads

Det smørrede brød var lige præcis sprødt nok

★★★★
Louise

Perfekt til en hyggelig picnic i parken

★★★★★