Bagt rødlål på smørrebrød (OBS: se note)

Denne opskrift på bagt rødløg på smørrebrød kombinerer den søde, karamelliserede smag af bagte rødløg med den cremede tekstur af cremefraiche, serveret på en skive rugbrød.
Ingredienser
- rødløg(skal være friske og faste)2 stk
- olivenolie(brug ekstra jomfru for bedre smag)2 spsk
- salt(kan justeres efter smag)1 tsk
- peber(friskkværnet for bedste resultat)1 tsk
- balsamicoeddike(for en sødlig smag)1 spsk
- rugbrød(kan også være groft brød)4 skiver
- cremefraiche(kan erstattes med græsk yoghurt)100 g
- frisk dild(kan også være persille)50 g
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
5 min200ovnen skal være varm - 2
Skær rødløgene i halve og derefter i skiver.
5 minN/Augyldig ift. tid, men skiverne skal være ensartede - 3
Læg rødløgene på en bageplade og dryp med olivenolie. Drys salt og peber over.
2 minN/Arødløgene skal være dækket af olie - 4
Bag rødløgene i ovnen i 20 minutter, indtil de er bløde og let karamelliserede.
20 min200de skal være gyldne og duften skal være sød - 5
Tag rødløgene ud af ovnen og dryp balsamicoeddike over dem. Lad dem køle lidt af.
5 minN/Arødløgene skal have en glans af balsamico - 6
Anret rugbrød på tallerkener, smør et lag cremefraiche på hver skive og læg de bagte rødløg ovenpå.
5 minN/Askiverne skal være flot anrettet - 7
Drys hakket dild over smørrebrødet som pynt.
2 minN/Askiverne skal se friske og indbydende ud
Tags
Kommentarer
Rødløget var vidunderligt sødt og saftigt!
Det smørrede brød var lige præcis sprødt nok
Perfekt til en hyggelig picnic i parken