Bananbrød med tomatstøv

Et velsmagende og saftigt bananbrød med et twist af tomatpulver, der giver en spændende smagsoplevelse.
Ingredienser
- modne bananer(skal være godt mosede)3 stk
- sukker(kan være brun eller hvid sukker)100 g
- smør(smeltet)75 g
- æg(store)2 stk
- hvedemel(kan erstattes med fuldkornsmel)200 g
- bagepulver(frisk)1 tsk
- natron(kan udelades)0.5 tsk
- salt(kan undlades)1 tsk
- tomatpulver(kan findes i specialbutikker)50 g
- kanel(kan udelades)1 tsk
- valnødder(groft hakkede)50 g
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
5 min175ovnen skal være varm, duften af varme kan mærkes - 2
Mos de modne bananer i en skål, indtil de er helt glatte.
5 min - 3
Tilsæt sukker og smeltet smør til de mosede bananer, og rør godt rundt.
3 min - 4
Tilsæt æggene og rør indtil de er godt blandet ind.
2 min - 5
I en anden skål, sigt hvedemelet, bagepulver, natron, salt, tomatpulver og kanel sammen.
5 min - 6
Tilsæt de tørre ingredienser til bananblandingen, og rør forsigtigt, indtil alt er kombineret.
3 min - 7
Fold de hakkede valnødder ind i dejen, hvis du bruger dem.
2 min - 8
Hæld dejen i en smurt brødform og glat overfladen.
2 min - 9
Bag i ovnen i 50-60 minutter, eller indtil en tandstik kommer ud ren.
60 min175brødet skal være gyldent og lugte sødt - 10
1
- 11
Lad brødet køle af i formen i 10 minutter, før det tages ud og afkøles helt på en bagerist.
10 min
Tags
Kommentarer
Bananbrød med tomatstøv er perfekt til en hyggelig picnic i parken
Jeg elsker kombinationen af banan og tomatsmag - det er en smagsoplevelse ud over det sædvanlige
Bananbrød med tomatstøv er et hit hos mine børn - det er sundt og nemt at have med i madpakken