spisekunst.dk

Banh Mi

sandwichvietnamesisksvinekød
Banh Mi

Banh Mi er en lækker vietnamesisk sandwich, der kombinerer sprødt brød med marineret svinekød og friske grøntsager.

Tid37 min
Portioner2
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • bánh mì baguette(friskbagt)
    1 stk
  • svinekød(skiver af marineret svinekød)
    150 g
  • soja sauce(til marinering)
    1 tsk
  • honning(til marinering)
    1 tsk
  • fiskesauce(til marinering)
    1 tsk
  • agurk(i skiver)
    1 stk
  • gulerod(syltet)
    50 g
  • rettet radise(syltet)
    50 g
  • koriander(frisk)
    2 blad
  • sriracha sauce(eller anden chilisaus)
    1 tsk
  • mayonnaise(til smøring)
    1 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Marinér svinekødet i soja sauce, honning og fiskesauce i minimum 30 minutter.

    30 min
    køleskab
    kødet skal have en glinsende overflade fra marinaden
  2. 2

    Forvarm en pande over medium varme og steg svinekødet i 5-7 minutter, indtil det er gennemstegt og let karameliseret.

    7 min
    medium varme
    kødet skal være gyldent og dufte sødt
  3. 3

    Skær baguetten op på langs, men lad den være intakt i den ene ende.

    2 min
    rumtemperatur
    brødet skal være sprødt uden at være hårdt
  4. 4

    Smør mayonnaise inde i baguetten og tilsæt et lag af den stegte svinekød.

    3 min
    rumtemperatur
    mayonnaisen skal være jævnt fordelt
  5. 5

    Læg skiver af agurk, syltet gulerod og syltet radise ovenpå kødet.

    2 min
    rumtemperatur
    grøntsagerne skal være friske og sprøde
  6. 6

    Top med frisk koriander og lidt sriracha sauce for ekstra smag.

    2 min
    rumtemperatur
    forskellen i farverne skal være indbydende
  7. 7

    Luk baguetten og skær den over i to halve for servering.

    2 min
    rumtemperatur
    brødet skal knase, når det skæres

Tags

sandwichvietnamesisksvinekød

Kommentarer

Lise

Banh Mi er perfekt til madpakken med sprøde grøntsager og marineret svinekød.

★★★★★
Morten

Jeg elsker Banh Mi med frisk koriander og spicy chilisauce!

★★★★
Emma

Banh Mi er ideel til picnic med venner, det er så let at spise og smager fantastisk med syltede gulerødder og saftigt kød.

★★★★★