spisekunst.dk

Beef Burrito

burritomexicanskhurtig middag
Beef Burrito

En lækker og krydret burrito fyldt med hakket oksekød, bønner, majs, ost og friske grøntsager. Perfekt til en hyggelig middag.

Tid35 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • oksekød
    500 g
  • gerne svinefrit eller magert kød)
    (brug
  • løg
    1 stk
  • det sødere med et skalotteløg)
    (gør
  • hvidløg
    2 fed
  • hvidløg giver bedre smag)
    (frisk
  • spidskommen(kan erstattes med taco-krydderi)
    1 tsk
  • paprika(gerne røget for ekstra smag)
    1 tsk
  • bønner
    200 g
  • kidney(kan være fra dåse for hurtigere tilberedning)
    eller
  • majs
    100 g
  • også være frosne)
    (kan
  • tortillas
    4 stk
  • være hvedetortillas eller majs tortillas)
    (kan
  • revet ost(cheddar eller mozzarella fungerer godt)
    100 g
  • salsa(kan være mild eller stærk efter smag)
    100 g
  • creme fraiche(kan erstattes med græsk yoghurt)
    1 dl
  • salt(juster efter smag)
    1 tsk
  • peber(sort peber anbefales)
    0.5 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Opvarm en stor pande over medium varme. Tilsæt hakket oksekød og steg det, indtil det er brunet, cirka 5-7 minutter.

    7 min
    medium varme
    kødet skal være brunet og ikke længere rødligt
  2. 2

    Tilsæt hakket løg og hvidløg til panden. Steg i yderligere 3-4 minutter, indtil løgene er bløde.

    4 min
    medium varme
    løgene skal være gennemsigtige og dufte aromatisk
  3. 3

    Tilsæt spidskommen, paprika, salt og peber. Rør godt rundt og steg i 2 minutter.

    2 min
    medium varme
    krydderierne skal duftes intenst
  4. 4

    Tilsæt bønner og majs til blandingen. Rør det hele sammen og lad det simre i 5 minutter.

    5 min
    medium varme
    blandingen skal være varm og godt blandet
  5. 5

    Varm tortillas op i en tør pande i 30 sekunder på hver side, indtil de er bløde.

    1 min
    medium varme
    tortillas skal være varme og smidige
  6. 6

    Spoon fyldet på den nederste del af hver tortilla. Drys med revet ost, tilsæt salsa og creme fraiche.

    2 min
    ingen
    fyldet skal være appetitligt præsenteret
  7. 7

    Rul tortillas op som burritos ved at folde enderne ind og rulle dem stramt.

    2 min
    ingen
    burritos skal være kompakte og lukkede
  8. 8

    Server straks, evt. med ekstra salsa og creme fraiche til side. ved ingen - retterne skal serveres varme

Tags

burritomexicanskhurtig middag

Kommentarer

Mette

Den saftige kødsovs og cremede guacamole er en perfekt kombination!

★★★★★
Lars

Burritoen var fyldt med saftigt oksekød og smeltet ost - en sand smagsoplevelse!

★★★★
Camilla

Beef burrito er nem at spise på farten og perfekt til en hurtig frokost!

★★★★