spisekunst.dk

Bento boks

bentosundasiatisklet
Bento boks

En lækker og sund bento boks med ris, kylling, avocado og grøntsager.

Tid55 min
Portioner2
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • ris(japansk ris eller sushi ris)
    150 g
  • kyllingebryst(uden skind og ben)
    200 g
  • avocado(moden)
    1 stk
  • agurk(skåret i stænger)
    100 g
  • æg(blødkogte)
    2 stk
  • soja sauce(til servering)
    30 ml
  • sesamfrø(ristede)
    1 tsk
  • lime(saften)
    1 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Skyl risene under koldt vand indtil vandet er klart. Kog risene i en gryde med 300 ml vand i cirka 15 minutter, eller indtil de er møre.

    15 min
    høj varme
    Risene er færdige, når de er bløde og vandet er absorberet.
  2. 2

    Imens risene koger, kog kyllingebrystet i en gryde med let saltet vand i ca. 15 minutter, indtil det er gennemkogt.

    15 min
    medium varme
    Kyllingen er færdig, når den ikke længere er rosa indeni.
  3. 3

    Tag kyllingen op og lad den hvile i et par minutter, før du skærer den i skiver.

    5 min
    ingen
    Kyllingen skal være saftig og varm.
  4. 4

    Kog æggene i 6-7 minutter, så de bliver blødkogte. Læg dem i koldt vand for at stoppe kogningen.

    7 min
    høj varme
    Æggene er færdige, når de er faste udenpå men stadig bløde indeni.
  5. 5

    Skær avocadoen og agurken i passende stykker.

    5 min
    ingen
    Avocadoen skal være cremet og agurken sprød.
  6. 6

    Saml din bento boks med ris i bunden, skiver af kylling, avocado, agurk og blødkogte æg. Drys med sesamfrø og pres limesaft over.

    5 min
    ingen
    Bento boksen skal se farverig og indbydende ud.

Tags

bentosundasiatisklet

Kommentarer

Mette

Bento boksen var perfekt til min sushi med frisk laks!

★★★★★
Andreas

Jeg elsker at have mine rester med i bento boksen på arbejdet!

★★★★
Lise

Bento boksen med teriyaki kylling var ideel til picnic i parken.

★★★★