Bento boks

En lækker og sund bento boks med ris, kylling, avocado og grøntsager.
Ingredienser
- ris(japansk ris eller sushi ris)150 g
- kyllingebryst(uden skind og ben)200 g
- avocado(moden)1 stk
- agurk(skåret i stænger)100 g
- æg(blødkogte)2 stk
- soja sauce(til servering)30 ml
- sesamfrø(ristede)1 tsk
- lime(saften)1 stk
Fremgangsmåde
- 1
Skyl risene under koldt vand indtil vandet er klart. Kog risene i en gryde med 300 ml vand i cirka 15 minutter, eller indtil de er møre.
15 minhøj varmeRisene er færdige, når de er bløde og vandet er absorberet. - 2
Imens risene koger, kog kyllingebrystet i en gryde med let saltet vand i ca. 15 minutter, indtil det er gennemkogt.
15 minmedium varmeKyllingen er færdig, når den ikke længere er rosa indeni. - 3
Tag kyllingen op og lad den hvile i et par minutter, før du skærer den i skiver.
5 miningenKyllingen skal være saftig og varm. - 4
Kog æggene i 6-7 minutter, så de bliver blødkogte. Læg dem i koldt vand for at stoppe kogningen.
7 minhøj varmeÆggene er færdige, når de er faste udenpå men stadig bløde indeni. - 5
Skær avocadoen og agurken i passende stykker.
5 miningenAvocadoen skal være cremet og agurken sprød. - 6
Saml din bento boks med ris i bunden, skiver af kylling, avocado, agurk og blødkogte æg. Drys med sesamfrø og pres limesaft over.
5 miningenBento boksen skal se farverig og indbydende ud.
Tags
Kommentarer
Bento boksen var perfekt til min sushi med frisk laks!
Jeg elsker at have mine rester med i bento boksen på arbejdet!
Bento boksen med teriyaki kylling var ideel til picnic i parken.