Birkeseed-crumble på dadel

En lækker og sund crumble lavet med birkeseeds og dadelpasta, perfekt som dessert eller snack.
Ingredienser
- birkeseeds(kan erstattes med solsikkefrø)200 g
- dadelpasta(kan laves af bløde dadler)150 g
- havregryn(brug grovere havregryn for bedre tekstur)100 g
- smør(kan erstattes med plantebaseret smør)50 g
- honning(kan erstattes med agavesirup for vegansk version)50 g
- kanel(kan udelades)1 tsk
- salt(for at fremhæve smagen)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
5 min180ovnen er varm, når du kan mærke varmen ved at holde hånden tættere på åbningen - 2
Smelt smørret i en lille gryde over lav varme. Tilsæt honning og rør rundt, indtil det er godt blandet.
3 minlav varmesmørret skal være smeltet, og blandingen skal være ensartet - 3
I en skål, kombiner birkeseeds, havregryn, kanel og salt. Hæld smør- og honningblandingen over og rør godt sammen.
2 minikke relevantblandingen skal være fugtig og sammenhængende - 4
Tag en bageplade og læg bagepapir på. Fordel dadelpastaen på bagepapiret i et jævnt lag.
3 minikke relevantdadelpastaen skal være glat og jævn - 5
Fordel birkeseed-blandingen ovenpå dadelpastaen, og tryk let ned med en ske, så det holder sammen.
2 minikke relevantblandingen skal være jævnt fordelt og let trykket ned - 6
Bag i ovnen i 20-25 minutter, eller indtil toppen er gyldenbrun.
25 min180overfladen skal være gyldenbrun og let sprød - 7
Tag crumble ud af ovnen og lad den køle af i 10 minutter, før den skæres i stykker.
10 minikke relevantkanten skal være fast, men indersiden skal være blød
Tags
Kommentarer
Den søde smag fra dadlerne passede perfekt til den sprøde Birkeseed-crumble
En lækker kombination af Birkeseeds og dadler - det var en sand smagsoplevelse!
Birkeseed-crumble på dadler er en fantastisk snack til eftermiddagskaffen