Bitterfrisk kiwi-marengs

En lækker dessert med sprød marengs toppet med friske, saftige kiwi, der giver en perfekt balance mellem sødme og syrlighed.
Ingredienser
- æggehvider(skilt fra blommen og ved stuetemperatur)4 stk
- sukker(gerne fint sukker for bedre opløsning)250 g
- eddike(kan være hvidvinseddike eller citronsaft)1 tsk
- kiwi(modne og friske)3 stk
- majsstivelse(til at stabilisere marengsen)2 tsk
- vaniljesukker(kan erstattes med vaniljeekstrakt)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 100 grader Celsius
- 2
Pisk æggehviderne i en ren skål, indtil de begynder at skumme.
2 miningende skal være let skummende og bløde toppe - 3
Tilsæt sukkeret gradvist, mens du fortsætter med at piske, indtil marengsen er stiv og skinnende.
5 miningenmarengsen skal kunne danne stive toppe - 4
Tilsæt eddike, majsstivelse og vaniljesukker, og pisk forsigtigt indtil alt er godt blandet.
1 miningenblandingen skal være homogen - 5
Beklæd en bageplade med bagepapir og sprøjt marengsen i ønskede former.
5 miningenmarengsen skal være glat og jævnt fordelt - 6
Bag marengsen i ovnen i 1,5 time, eller indtil den er tør og let kan løftes fra bagepapiret.
90 min100 grader Celsiusmarengsen skal være sprød uden at være brun - 7
Lad marengsen køle af på en bagerist.
10 miningenden skal være helt kølet af før servering - 8
Skræl og skær kiwierne i små tern, og anret dem ovenpå marengsen lige før servering.
5 miningenkiwierne skal være friske og saftige
Tags
Kommentarer
Den friske kiwi var en lækker kontrast til den søde marengs.
Kiwi-marengsen var perfekt til dessertbordet til min fødselsdag!
Jeg savnede lidt mere syrlighed fra kiwierne i denne ret.