spisekunst.dk

Bitterfrisk kiwi-marengs

desertkiwimarengssød
Bitterfrisk kiwi-marengs

En lækker dessert med sprød marengs toppet med friske, saftige kiwi, der giver en perfekt balance mellem sødme og syrlighed.

Tid110 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • æggehvider(skilt fra blommen og ved stuetemperatur)
    4 stk
  • sukker(gerne fint sukker for bedre opløsning)
    250 g
  • eddike(kan være hvidvinseddike eller citronsaft)
    1 tsk
  • kiwi(modne og friske)
    3 stk
  • majsstivelse(til at stabilisere marengsen)
    2 tsk
  • vaniljesukker(kan erstattes med vaniljeekstrakt)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 100 grader Celsius

  2. 2

    Pisk æggehviderne i en ren skål, indtil de begynder at skumme.

    2 min
    ingen
    de skal være let skummende og bløde toppe
  3. 3

    Tilsæt sukkeret gradvist, mens du fortsætter med at piske, indtil marengsen er stiv og skinnende.

    5 min
    ingen
    marengsen skal kunne danne stive toppe
  4. 4

    Tilsæt eddike, majsstivelse og vaniljesukker, og pisk forsigtigt indtil alt er godt blandet.

    1 min
    ingen
    blandingen skal være homogen
  5. 5

    Beklæd en bageplade med bagepapir og sprøjt marengsen i ønskede former.

    5 min
    ingen
    marengsen skal være glat og jævnt fordelt
  6. 6

    Bag marengsen i ovnen i 1,5 time, eller indtil den er tør og let kan løftes fra bagepapiret.

    90 min
    100 grader Celsius
    marengsen skal være sprød uden at være brun
  7. 7

    Lad marengsen køle af på en bagerist.

    10 min
    ingen
    den skal være helt kølet af før servering
  8. 8

    Skræl og skær kiwierne i små tern, og anret dem ovenpå marengsen lige før servering.

    5 min
    ingen
    kiwierne skal være friske og saftige

Tags

desertkiwimarengssød

Kommentarer

Mette

Den friske kiwi var en lækker kontrast til den søde marengs.

★★★★★
Peter

Kiwi-marengsen var perfekt til dessertbordet til min fødselsdag!

★★★★
Lotte

Jeg savnede lidt mere syrlighed fra kiwierne i denne ret.

★★★★★