spisekunst.dk

Blæksprutte-fritter med vaniljesauce

blækspruttefritterdesserttapas
Blæksprutte-fritter med vaniljesauce

En lækker ret med sprøde blæksprutte-fritter serveret med en sød vaniljesauce. Perfekt som en spændende forret eller tapasret.

Tid70 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • blæksprutte(frisk eller optøet)
    500 gram
  • hvedemel(kan erstattes med majsmel for glutenfri version)
    100 gram
  • panerede rasp(kan være panko for ekstra sprødhed)
    100 gram
  • æg(store og friske)
    2 stk
  • vegetabilsk olie(til friturestegning)
    1 liter
  • vaniljestang(eller 1 teskefuld vaniljeekstrakt)
    1 stk
  • fløde(gerne sødmælk)
    500 ml
  • sukker(kan justeres efter smag)
    100 gram
  • æggeblommer(store og friske)
    4 stk
  • majsstivelse(for at tykne saucen)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Skyl blæksprutten grundigt og skær den i ringe.

    10 min
  2. 2

    Forbered paneringen: Pisk æggene i en skål, og placer hvedemelet og rasp i separate skåle.

    5 min
  3. 3

    Dyp blæksprutte-ringene først i hvedemelet, derefter i æggene og til sidst i rasp.

    10 min
  4. 4

    Varm olien op i en gryde til 180 grader Celsius.

    5 min
    180
    olien skal boble let, når den er klar
  5. 5

    Frituresteg blæksprutte-ringene i 3-4 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde.

    4 min
    180
    de skal være gyldne og sprøde
  6. 6

    Tag dem op og lad dem dryppe af på et papirhåndklæde.

    1 min
  7. 7

    Lav vaniljesaucen: Skær vaniljestangen op og skrab kornene ud.

    5 min
  8. 8

    Kog fløden sammen med sukker og vanilje i en gryde, indtil det simrer.

    5 min
    80
    fløden skal være varm, men ikke koge
  9. 9

    Pisk æggeblommerne sammen med majsstivelsen i en skål.

    2 min
  10. 10

    1

  11. 11

    Hæld den varme fløde i æggeblandingen lidt ad gangen, mens du pisker.

    3 min
  12. 12

    1

  13. 13

    Hæld blandingen tilbage i gryden og varm forsigtigt op under omrøring, indtil saucen tykner.

    5 min
    70
    saucen skal være tyk nok til at dække bagsiden af en ske
  14. 14

    1

  15. 15

    Server blæksprutte-fritter varme med vaniljesaucen i en skål ved siden af.

    2 min

Tags

blækspruttefritterdesserttapas

Kommentarer

Anne

Vaniljesaucen gjorde retten ekstra lækker!

★★★★★
Mads

Blæksprutte-fritterne var sprøde og perfekte til en sommerpicnic.

★★★★
Maria

Kombinationen af blæksprutter og vanilje var overraskende god!

★★★★