spisekunst.dk

Bløde fødselsdagsboller

bollerfødselsdagbagningsnack
Bløde fødselsdagsboller

Bløde fødselsdagsboller er perfekte til enhver fest. Disse lækre boller er bløde, luftige og let søde, hvilket gør dem til den ideelle snack til fødselsdage og andre festlige lejligheder.

Tid105 min
Portioner12
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • hvedemel(sigtet mel for bedre konsistens)
    500 g
  • mælk(stuetemperatur)
    250 ml
  • smør(blødt og usaltet)
    75 g
  • sukker(kan justeres efter smag)
    50 g
  • gær(frisk gær anbefales)
    25 g
  • æg(til pensling)
    1 stk
  • salt(kan justeres efter smag)
    5 g

Fremgangsmåde

  1. 1

    Opvarm mælken til den er lunken. Opløs gæren i den lune mælk.

    5 min
    37
    mælken skal føles varm, men ikke brændende
  2. 2

    Tilsæt sukker, salt og blødt smør til mælkeblandingen og rør godt.

    2 min
    rumtemperatur
    smørret skal være helt opløst
  3. 3

    Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, indtil dejen begynder at samle sig.

    5 min
    rumtemperatur
    dejen skal være blød og let klæbrige
  4. 4

    Ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den er glat og elastisk.

    10 min
    rumtemperatur
    dejen skal være glat og ikke klæbe til hænderne
  5. 5

    Lad dejen hæve i en skål dækket med et klæde i ca. 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.

    60 min
    rumtemperatur
    dejen skal være større og luftig
  6. 6

    Del dejen op i 12 lige store stykker og form dem til boller.

    10 min
    rumtemperatur
    bollerne skal være ensartede i størrelse
  7. 7

    Lad bollerne hæve i ca. 30 minutter, dækket af et klæde.

    30 min
    rumtemperatur
    bollerne skal være hævet og fyldige
  8. 8

    Forvarm ovnen til 200 grader

  9. 9

    Bag bollerne i ovnen i 12-15 minutter, eller indtil de er gyldne.

    15 min
    200
    bollerne skal være let gyldne og lyde hule, når man banker på bunden
  10. 10

    1

  11. 11

    Lad bollerne køle af på en bagerist, inden de serveres.

    10 min
    rumtemperatur
    bollerne skal være lette at håndtere

Tags

bollerfødselsdagbagningsnack

Kommentarer

Maria

Disse boller med chokoladestykker var en stor hit til børnefødselsdagen!

★★★★★
Lars

De bløde fødselsdagsboller med hindbær var perfekte til skovturen

★★★★
Camilla

Mine kolleger elskede de bløde fødselsdagsboller med vaniljecreme til frokostpausen

★★★★★