Bløde fødselsdagsboller

Bløde fødselsdagsboller er perfekte til enhver fest. Disse lækre boller er bløde, luftige og let søde, hvilket gør dem til den ideelle snack til fødselsdage og andre festlige lejligheder.
Ingredienser
- hvedemel(sigtet mel for bedre konsistens)500 g
- mælk(stuetemperatur)250 ml
- smør(blødt og usaltet)75 g
- sukker(kan justeres efter smag)50 g
- gær(frisk gær anbefales)25 g
- æg(til pensling)1 stk
- salt(kan justeres efter smag)5 g
Fremgangsmåde
- 1
Opvarm mælken til den er lunken. Opløs gæren i den lune mælk.
5 min37mælken skal føles varm, men ikke brændende - 2
Tilsæt sukker, salt og blødt smør til mælkeblandingen og rør godt.
2 minrumtemperatursmørret skal være helt opløst - 3
Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, indtil dejen begynder at samle sig.
5 minrumtemperaturdejen skal være blød og let klæbrige - 4
Ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den er glat og elastisk.
10 minrumtemperaturdejen skal være glat og ikke klæbe til hænderne - 5
Lad dejen hæve i en skål dækket med et klæde i ca. 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.
60 minrumtemperaturdejen skal være større og luftig - 6
Del dejen op i 12 lige store stykker og form dem til boller.
10 minrumtemperaturbollerne skal være ensartede i størrelse - 7
Lad bollerne hæve i ca. 30 minutter, dækket af et klæde.
30 minrumtemperaturbollerne skal være hævet og fyldige - 8
Forvarm ovnen til 200 grader
- 9
Bag bollerne i ovnen i 12-15 minutter, eller indtil de er gyldne.
15 min200bollerne skal være let gyldne og lyde hule, når man banker på bunden - 10
1
- 11
Lad bollerne køle af på en bagerist, inden de serveres.
10 minrumtemperaturbollerne skal være lette at håndtere
Tags
Kommentarer
Disse boller med chokoladestykker var en stor hit til børnefødselsdagen!
De bløde fødselsdagsboller med hindbær var perfekte til skovturen
Mine kolleger elskede de bløde fødselsdagsboller med vaniljecreme til frokostpausen