Blødende hindbærfondant

Denne blødende hindbærfondant består af en rig chokoladebund fyldt med friske hindbær, der smelter ud, når den skæres. En perfekt dessert til chokoladeelskere.
Ingredienser
- mørk chokolade(mindst 70% kakao)200 g
- smør(usaltet)100 g
- sukker(kan justeres efter smag)150 g
- æg(frisk)3 stk
- hvedemel(sigtet)70 g
- friske hindbær(kan være frosne)200 g
- flormelis(til pynt)50 g
- vaniljesukker(kan være ægte vanilje)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius
- 2
Smelt chokolade og smør sammen over vandbad, indtil det er helt smeltet og glat.
10 minvarmt vandchokoladen skal være flydende og skinnende - 3
Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen i en skål, indtil det bliver lysere og luftigere.
5 minværelsestemperaturblandingen skal være lys og skummende - 4
Tilsæt den smeltede chokoladeblanding til æggeblandingen og rør forsigtigt.
2 minværelsestemperaturblandingen skal være ensartet og glat - 5
Fold hvedemelet ind i chokolade-æggeblandingen, indtil det lige akkurat er blandet.
2 minværelsestemperaturdejen skal være glat uden klumper - 6
Fordel halvdelen af dejen i smurte ramekiner, tilsæt et par hindbær, og dæk derefter med resten af dejen.
5 minværelsestemperaturdejen skal være jævnt fordelt i ramekinerne - 7
Bag fondanterne i ovnen i 12-15 minutter, indtil kanterne er faste, men midten stadig er blød.
15 min180 °Ckanterne skal være faste og let hævede, midten skal give efter ved let tryk - 8
Lad fondanterne køle af i et par minutter, inden de forsigtigt tages ud og serveres med flormelis og evt. flere hindbær.
5 minværelsestemperaturfondanten skal være let varm, men ikke brændende
Tags
Kommentarer
Jeg elsker den bløde konsistens med de friske hindbær
Den blødende hindbærfondant var perfekt til dessert efter en god middag
Jeg nød at tage en bid af den varme fondant med is til