spisekunst.dk

Blomkålsnacks med grøntpesto

snackvegetarisksundpesto
Blomkålsnacks med grøntpesto

Sprøde og lækre blomkålsnacks serveret med en frisk og smagfuld grøntpesto. Perfekt som en sund snack eller som en del af en forret.

Tid35 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • blomkål(frisk og fast)
    1 stk
  • olivenolie(koldpresset for bedste smag)
    4 spsk
  • parmesanost(revet)
    60 g
  • pinjekerner(kan erstattes med valnødder)
    30 g
  • basilikum(frisk)
    1 bunch
  • citron(saften)
    1 stk
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(friskkværnet)
    0.5 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Beklæd en bageplade med bagepapir.

    5 min
    200
    ovnen er varm, og bagepapiret er klar til brug
  2. 2

    Skær blomkålet i små buketter.

    5 min
  3. 3

    Læg blomkålsbuketterne på bagepapiret og dryp med halvdelen af olivenolien. Krydr med salt og peber.

    3 min
  4. 4

    Bag blomkålen i ovnen i 20 minutter, indtil de er let gyldne og møre.

    20 min
    200
    blomkålen er gylden og kan let gennembrydes med en gaffel
  5. 5

    Imens blomkålen bager, lav grøntpestoen. Kom basilikum, parmesan, pinjekerner, citronsaft og resten af olivenolien i en foodprocessor. Blend indtil glat.

    10 min
  6. 6

    Smag pestoen til med salt og peber.

    2 min
  7. 7

    Server de bagte blomkålsbuketter varme med grøntpestoen som dip.

    2 min

Tags

snackvegetarisksundpesto

Kommentarer

Karen

Blomkålsnacks med grøntpesto er perfekt til aftensmaden!

★★★★★
Peter

Den friske smag af basilikum i grøntpeston passer perfekt til blomkålen.

★★★★
Mette

Disse blomkålsnacks med grøntpesto er fantastiske til madpakken!

★★★★★