spisekunst.dk

Blommesovs & rosmarin-toast

blommersovssnackbrødrosmarin
Blommesovs & rosmarin-toast

En lækker opskrift på blommesovs lavet af friske blommer, der serveres med sprøde rosmarin-toast. Perfekt som en let forret eller til snack.

Tid55 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • blommer(friske)
    300 g
  • sukker(kan justeres efter smag)
    100 g
  • vand(til kogning)
    1 dl
  • rosmarin(friskhakket)
    1 tsk
  • brød(fx surdejsbrød eller rugbrød)
    4 skiver
  • olivenolie(til pensling)
    2 spsk
  • salt(til smag)
    1 knivspids

Fremgangsmåde

  1. 1

    Skyl blommerne, halver dem og fjern stenen. Læg dem i en gryde.

    5 min
  2. 2

    Tilsæt sukker og vand til gryden med blommerne. Bring det i kog over medium varme.

    10 min
    medium varme
    sukkeret er opløst, og blandingen bobler let
  3. 3

    Lad det simre i cirka 15 minutter, indtil blommerne er møre. Rør rundt indimellem.

    15 min
    lav varme
    blommerne er bløde og saucen er blevet tykkere
  4. 4

    Tag gryden af varmen og tilsæt hakket rosmarin samt salt. Lad saucen køle af.

    5 min
  5. 5

    Pensl brødskiverne med olivenolie og drys lidt rosmarin over. Læg dem på en bageplade.

    5 min
  6. 6

    Bag brødet i en forvarmet ovn ved 200 grader i 10 minutter, indtil det er gyldent og sprødt.

    10 min
    200 grader
    brødet er let gyldent og sprødt
  7. 7

    Server blommesovsen varm eller ved stuetemperatur sammen med de sprøde rosmarin-toast. - retterne er klar til servering

Tags

blommersovssnackbrødrosmarin

Kommentarer

Mette

Blommesovsen var overraskende lækker!

★★★★★
Anders

Rosmarin-toastene var sprøde og velsmagende

★★★★
Louise

Perfekt til madpakken - nemt og hurtigt at lave

★★★★