Bønnegryde

Bønnegryde er en lækker og fyldig ret, perfekt til kolde dage. Den er rig på smag og fuld af sundhed.
Ingredienser
- bønner(kan være kidneybønner eller sorte bønner)200 g
- skyllet)og
- løg(finthakket)1 stk
- hvidløg(presset)2 fed
- rød peberfrugt(hakket)1 stk
- paprika(røget paprika giver ekstra smag)1 tsk
- spidskommen(kan undlades hvis ikke ønskes)1 tsk
- hakkede tomater(på dåse)400 g
- grøntsagsbouillon(kan laves fra bouillonterninger)2 dl
- olie(til stegning)2 spsk
- salt(efter smag)1 tsk
- peber(efter smag)0.5 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Varm olien op i en stor gryde ved medium varme.
2 minmediumolien skal være varm, men ikke ryge - 2
Tilsæt det hakkede løg og steg det i ca. 5 minutter, indtil det er blødt og gennemsigtigt.
5 minmediumløget skal være blødt og let gyldent - 3
Tilsæt hvidløg og rød peberfrugt og steg i yderligere 3 minutter.
3 minmediumduften af hvidløg skal være mærkbar - 4
Tilsæt paprika og spidskommen, og rør rundt i 1 minut for at frigive smagene.
1 minmediumkrydderierne skal dufte intenst - 5
Tilsæt bønner, hakkede tomater og grøntsagsbouillon. Rør godt rundt.
1 minmediumalle ingredienser skal være godt blandet - 6
Bring gryden til kogepunktet, og skru derefter ned for varmen, så det simrer.
2 minlavdet skal boble let - 7
Lad retten simre i 20-25 minutter, indtil den er blevet tykkere.
25 minlavgryden skal være fyldt med en rig og fyldig duft - 8
Smag til med salt og peber, og server varm.
1 minlavsmag skal være balanceret og velsmagende
Tags
Kommentarer
Bønnegryden var perfekt til madpakken med masser af grøntsager
Jeg tilsatte lidt chorizo for ekstra smag
Bønnegryden var den perfekte ret til en hyggelig aften med vennerne