spisekunst.dk

Bønnegryde

vegetarisksundgrydebønner
Bønnegryde

Bønnegryde er en lækker og fyldig ret, perfekt til kolde dage. Den er rig på smag og fuld af sundhed.

Tid40 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • bønner(kan være kidneybønner eller sorte bønner)
    200 g
  • skyllet)
    og
  • løg(finthakket)
    1 stk
  • hvidløg(presset)
    2 fed
  • rød peberfrugt(hakket)
    1 stk
  • paprika(røget paprika giver ekstra smag)
    1 tsk
  • spidskommen(kan undlades hvis ikke ønskes)
    1 tsk
  • hakkede tomater(på dåse)
    400 g
  • grøntsagsbouillon(kan laves fra bouillonterninger)
    2 dl
  • olie(til stegning)
    2 spsk
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(efter smag)
    0.5 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Varm olien op i en stor gryde ved medium varme.

    2 min
    medium
    olien skal være varm, men ikke ryge
  2. 2

    Tilsæt det hakkede løg og steg det i ca. 5 minutter, indtil det er blødt og gennemsigtigt.

    5 min
    medium
    løget skal være blødt og let gyldent
  3. 3

    Tilsæt hvidløg og rød peberfrugt og steg i yderligere 3 minutter.

    3 min
    medium
    duften af hvidløg skal være mærkbar
  4. 4

    Tilsæt paprika og spidskommen, og rør rundt i 1 minut for at frigive smagene.

    1 min
    medium
    krydderierne skal dufte intenst
  5. 5

    Tilsæt bønner, hakkede tomater og grøntsagsbouillon. Rør godt rundt.

    1 min
    medium
    alle ingredienser skal være godt blandet
  6. 6

    Bring gryden til kogepunktet, og skru derefter ned for varmen, så det simrer.

    2 min
    lav
    det skal boble let
  7. 7

    Lad retten simre i 20-25 minutter, indtil den er blevet tykkere.

    25 min
    lav
    gryden skal være fyldt med en rig og fyldig duft
  8. 8

    Smag til med salt og peber, og server varm.

    1 min
    lav
    smag skal være balanceret og velsmagende

Tags

vegetarisksundgrydebønner

Kommentarer

Mette

Bønnegryden var perfekt til madpakken med masser af grøntsager

★★★★★
Anders

Jeg tilsatte lidt chorizo for ekstra smag

★★★★
Camilla

Bønnegryden var den perfekte ret til en hyggelig aften med vennerne

★★★★★