Bogense Havfrisk Sejfilet med Ærte-myntecreme

En lækker ret med frisk sejfilet, der serveres med en cremet ærte-myntecreme, perfekt til en let middag.
Ingredienser
- sejfilet(frisk og bæredygtigt fanget)400 gram
- frosne ærter(kan også være friske ærter)200 gram
- er i sæson)de
- olivenolie(koldpresset for bedre smag)1 spsk
- græsk yoghurt(kan også være naturel yoghurt)1 dl
- frisk mynte(hakket)2 spsk
- citronjuice(friskpresset)1 spsk
- salt(justeres efter smag)1 tsk
- peber(nykværnet for bedst effekt)1 tsk
- smør(til stegning af fisken)2 spsk
Fremgangsmåde
- 1
Begynd med at tilberede ærte-myntecremen. Kog de frosne ærter i en gryde med letsaltet vand i 3-5 minutter, indtil de er møre.
5 min - 2
Dræn ærterne og kom dem i en foodprocessor sammen med yoghurt, mynte, citronjuice, salt og peber. Blend indtil cremen er glat.
2 min - 3
Forvarm en pande over medium varme og tilsæt smør. Lad smørret smelte og blive let gyldent.
2 minmedium varmesmørret skal være boblende og let gyldent - 4
Krydr sejfileterne med salt og peber på begge sider. Læg dem forsigtigt på panden og steg i 4-5 minutter på hver side, indtil fisken er gennemstegt og let flager ved berøring.
10 minmedium varmefisken skal være let gylden og flage let ved berøring - 5
Server sejfileterne varme med ærte-myntecremen på toppen eller ved siden af. - retterne skal præsenteres friskt og appetitligt
Tags
Kommentarer
Sejfileten var utroligt frisk og saftig
Ærte-myntecremen gav en dejlig frisk smag til retten
Perfekt til en let frokost på terrassen