spisekunst.dk

Boller i karry

bollerkarrydanskhovedret
Boller i karry

Boller i karry er en klassisk dansk ret, der kombinerer saftige kødboller med en krydret karrysauce og friske grøntsager.

Tid50 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • hakket svinekød(kan også være hakket oksekød)
    500 g
  • æg(frisk)
    1 stk
  • mel(hvedemel)
    100 g
  • salt
    1 tsk
  • peber(sort peber)
    1 tsk
  • mælk(sødmælk)
    2 dl
  • smør(til stegning)
    2 spsk
  • karry(grov karry)
    2 spsk
  • vand(til kogning)
    1 l
  • gulerødder(skrællede og skiver)
    2 stk
  • løg(finhakke)
    1 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forbered kødbollerne ved at blande hakket svinekød, æg, mel, salt og peber i en skål.

    10 min
  2. 2

    Form små kødboller af blandingen, cirka på størrelse med en golfbold.

    5 min
  3. 3

    I en stor gryde, bring vandet i kog. Tilsæt kødbollerne forsigtigt og lad dem koge i 10-12 minutter, indtil de er gennemkogte.

    12 min
    koge
    kødbollerne stiger til overfladen, når de er færdige
  4. 4

    I en pande, smelt smørret og sautér løget indtil det er blødt og gennemsigtigt. Tilsæt karry og lad det stege i 1 minut.

    5 min
    medium varme
    løgene skal være bløde og dufte aromatisk
  5. 5

    Tilsæt gulerødderne og steg dem i et par minutter før du tilsætter de kogte kødboller.

    5 min
    medium varme
    gulerødderne skal være let møre
  6. 6

    Hæld mælken over blandingen og lad den simre i 5-10 minutter, så smagene blandes.

    10 min
    lav varme
    saucen skal være cremet og godt blandet
  7. 7

    Server straks med ris eller brød. - retter skal være varm og indbydende

Tags

bollerkarrydanskhovedret

Kommentarer

Lene

Boller i karry med masser af løg er bare så lækkert!

★★★★★
Morten

Den bedste opskrift på boller i karry kræver kokosmælk og frisk koriander.

★★★★★
Pernille

Boller i karry er perfekt til en hyggelig søndagsmiddag derhjemme.

★★★★