Boller i karry

Boller i karry er en klassisk dansk ret, der kombinerer saftige kødboller med en krydret karrysauce og friske grøntsager.
Ingredienser
- hakket svinekød(kan også være hakket oksekød)500 g
- æg(frisk)1 stk
- mel(hvedemel)100 g
- salt1 tsk
- peber(sort peber)1 tsk
- mælk(sødmælk)2 dl
- smør(til stegning)2 spsk
- karry(grov karry)2 spsk
- vand(til kogning)1 l
- gulerødder(skrællede og skiver)2 stk
- løg(finhakke)1 stk
Fremgangsmåde
- 1
Forbered kødbollerne ved at blande hakket svinekød, æg, mel, salt og peber i en skål.
10 min - 2
Form små kødboller af blandingen, cirka på størrelse med en golfbold.
5 min - 3
I en stor gryde, bring vandet i kog. Tilsæt kødbollerne forsigtigt og lad dem koge i 10-12 minutter, indtil de er gennemkogte.
12 minkogekødbollerne stiger til overfladen, når de er færdige - 4
I en pande, smelt smørret og sautér løget indtil det er blødt og gennemsigtigt. Tilsæt karry og lad det stege i 1 minut.
5 minmedium varmeløgene skal være bløde og dufte aromatisk - 5
Tilsæt gulerødderne og steg dem i et par minutter før du tilsætter de kogte kødboller.
5 minmedium varmegulerødderne skal være let møre - 6
Hæld mælken over blandingen og lad den simre i 5-10 minutter, så smagene blandes.
10 minlav varmesaucen skal være cremet og godt blandet - 7
Server straks med ris eller brød. - retter skal være varm og indbydende
Tags
Kommentarer
Boller i karry med masser af løg er bare så lækkert!
Den bedste opskrift på boller i karry kræver kokosmælk og frisk koriander.
Boller i karry er perfekt til en hyggelig søndagsmiddag derhjemme.