spisekunst.dk

Boller i urtesuppe

dansksuppebollerurterkomfortmad
Boller i urtesuppe

Boller i urtesuppe er en klassisk dansk ret, hvor saftige kød- og urteboller simrer i en velsmagende bouillon med friske grøntsager.

Tid40 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • hakket oksekød(kan også være kalv eller svin)
    500 g
  • salt(juster efter smag)
    1 tsk
  • peber(friskkværnet for bedste smag)
    1 tsk
  • æg(størrelse M)
    1 æg
  • hvedemel(kan erstattes med groft mel)
    50 g
  • grøntsagsbouillon(hjemmelavet eller fra terning)
    1 l
  • frisk timian(kan erstattes med tørret timian)
    2 g
  • frisk persille(kan erstattes med tørret persille)
    2 g
  • frisk dild(kan udelades)
    2 g
  • gulerod(skåret i skiver)
    1 stk
  • porre(renset og skåret i skiver)
    1 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Bland det hakkede kød med salt, peber, æg og hvedemel i en skål.

    5 min
  2. 2

    Form små boller af farsen og læg dem på et skærebræt.

    5 min
  3. 3

    Bring grøntsagsbouillonen i kog i en stor gryde.

    10 min
    høj varme
    bouillonen skal boble
  4. 4

    Tilsæt gulerod og porre til bouillonen og lad dem koge i 5 minutter.

    5 min
    medium varme
    grøntsagerne skal være let møre
  5. 5

    Læg forsigtigt bollerne i den kogende bouillon og lad dem simre i 10 minutter.

    10 min
    lav varme
    bollerne skal være faste og svømme til overfladen
  6. 6

    Tilsæt de friske urter og lad suppen trække i et par minutter inden servering.

    2 min

Tags

dansksuppebollerurterkomfortmad

Kommentarer

Mette

Urtesuppen var fantastisk frisk med masser af persille og estragon.

★★★★★
Anders

Boller i urtesuppe er perfekt til en lun efterårsdag.

★★★★
Susan

Den cremede urtesuppe og de saftige boller var en perfekt kombination.

★★★★★