Boller i urtesuppe
dansksuppebollerurterkomfortmad

Boller i urtesuppe er en klassisk dansk ret, hvor saftige kød- og urteboller simrer i en velsmagende bouillon med friske grøntsager.
Tid40 min
Portioner4
Sværhedsgradnem
Ingredienser
- hakket oksekød(kan også være kalv eller svin)500 g
- salt(juster efter smag)1 tsk
- peber(friskkværnet for bedste smag)1 tsk
- æg(størrelse M)1 æg
- hvedemel(kan erstattes med groft mel)50 g
- grøntsagsbouillon(hjemmelavet eller fra terning)1 l
- frisk timian(kan erstattes med tørret timian)2 g
- frisk persille(kan erstattes med tørret persille)2 g
- frisk dild(kan udelades)2 g
- gulerod(skåret i skiver)1 stk
- porre(renset og skåret i skiver)1 stk
Fremgangsmåde
- 1
Bland det hakkede kød med salt, peber, æg og hvedemel i en skål.
5 min - 2
Form små boller af farsen og læg dem på et skærebræt.
5 min - 3
Bring grøntsagsbouillonen i kog i en stor gryde.
10 minhøj varmebouillonen skal boble - 4
Tilsæt gulerod og porre til bouillonen og lad dem koge i 5 minutter.
5 minmedium varmegrøntsagerne skal være let møre - 5
Læg forsigtigt bollerne i den kogende bouillon og lad dem simre i 10 minutter.
10 minlav varmebollerne skal være faste og svømme til overfladen - 6
Tilsæt de friske urter og lad suppen trække i et par minutter inden servering.
2 min
Tags
dansksuppebollerurterkomfortmad
Kommentarer
Mette
Urtesuppen var fantastisk frisk med masser af persille og estragon.
★★★★★
Anders
Boller i urtesuppe er perfekt til en lun efterårsdag.
★★★★★
Susan
Den cremede urtesuppe og de saftige boller var en perfekt kombination.
★★★★★