Broccoli-quiche med valnødder

En lækker og sund broccoli-quiche med valnødder, perfekt til frokost eller som en let middag. Tærtedejen er sprød, og fyldet er fyldt med smag og tekstur.
Ingredienser
- broccoli(frisk)200 g
- små buketter)i
- valnødder(groft hakket)100 g
- tærtedej(kan være færdiglavet eller hjemmelavet)1 stk
- æg(store)3 stk
- fløde(kan erstattes med mælk for en lettere version)200 ml
- ost(revet)100 g
- eller parmesan)cheddar
- salt(justeres efter smag)1 tsk
- peber(kan være sort eller hvid)0.5 tsk
- kattekillinger(friske urter som timian eller persille)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader C.
5 min180ovnen skal være varm at røre ved - 2
Rul tærtedejen ud og læg den i en tærteform. Prik bunden med en gaffel.
5 min - 3
Forbag tærtedejen i ovnen i 10 minutter.
10 min180dejen skal være let gylden - 4
Kog broccolibuketterne i 3 minutter, indtil de er møre, men stadig sprøde. Dræn og afkøl.
3 min - 5
Pisk æggene sammen med fløden, salt, peber og hakkede valnødder i en skål.
5 min - 6
Tilsæt den kogte broccoli og halvdelen af den revne ost til æggeblandingen.
2 min - 7
Hæld fyldet i den forbagte tærtebund og drys resten af osten over.
2 min - 8
Bag quichen i ovnen i 30-35 minutter, indtil den er gylden og fast.
30 min180quichen skal være let svulmet og gylden på toppen - 9
Lad quichen køle af i 10 minutter før servering.
10 min
Tags
Kommentarer
Broccoli-quiche med valnødder er perfekt til en let frokost
Quichen havde en dejlig sprød skorpe
Valnødderne gav en dejlig knasende tekstur til retten