spisekunst.dk

Broccoli-quiche med valnødder

quichebroccolisundtvegetarisk
Broccoli-quiche med valnødder

En lækker og sund broccoli-quiche med valnødder, perfekt til frokost eller som en let middag. Tærtedejen er sprød, og fyldet er fyldt med smag og tekstur.

Tid70 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • broccoli(frisk)
    200 g
  • små buketter)
    i
  • valnødder(groft hakket)
    100 g
  • tærtedej(kan være færdiglavet eller hjemmelavet)
    1 stk
  • æg(store)
    3 stk
  • fløde(kan erstattes med mælk for en lettere version)
    200 ml
  • ost(revet)
    100 g
  • eller parmesan)
    cheddar
  • salt(justeres efter smag)
    1 tsk
  • peber(kan være sort eller hvid)
    0.5 tsk
  • kattekillinger(friske urter som timian eller persille)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader C.

    5 min
    180
    ovnen skal være varm at røre ved
  2. 2

    Rul tærtedejen ud og læg den i en tærteform. Prik bunden med en gaffel.

    5 min
  3. 3

    Forbag tærtedejen i ovnen i 10 minutter.

    10 min
    180
    dejen skal være let gylden
  4. 4

    Kog broccolibuketterne i 3 minutter, indtil de er møre, men stadig sprøde. Dræn og afkøl.

    3 min
  5. 5

    Pisk æggene sammen med fløden, salt, peber og hakkede valnødder i en skål.

    5 min
  6. 6

    Tilsæt den kogte broccoli og halvdelen af den revne ost til æggeblandingen.

    2 min
  7. 7

    Hæld fyldet i den forbagte tærtebund og drys resten af osten over.

    2 min
  8. 8

    Bag quichen i ovnen i 30-35 minutter, indtil den er gylden og fast.

    30 min
    180
    quichen skal være let svulmet og gylden på toppen
  9. 9

    Lad quichen køle af i 10 minutter før servering.

    10 min

Tags

quichebroccolisundtvegetarisk

Kommentarer

Mette

Broccoli-quiche med valnødder er perfekt til en let frokost

★★★★★
Nanna

Quichen havde en dejlig sprød skorpe

★★★★
Anders

Valnødderne gav en dejlig knasende tekstur til retten

★★★★