Broccolivafler med hytteost

Lækre og sunde broccolivafler lavet med hytteost, perfekte til brunch eller som en sund snack.
Ingredienser
- broccoli(frisk)200 g
- hytteost(grøntsagsvariant anbefales)150 g
- æg(frisk)2 stk.
- havregryn(kan erstattes med glutenfrie)100 g
- revet ost(fx cheddar eller mozzarella)50 g
- baking powder(kan udelades for en tættere konsistens)1 tsk.
- salt(justeres efter smag)1 tsk.
- peber(nykværnet for bedste smag)1 tsk.
- olie(til pensling af vaffeljernet)1 spsk.
Fremgangsmåde
- 1
Forbered broccolien ved at dampkoge den i 5 minutter, indtil den er mør, men stadig har lidt bid.
5 mindampkogebroccolien skal være lysgrøn og let blød - 2
Læg den dampede broccoli i en skål og tilsæt hytteost, æg, havregryn, revet ost, baking powder, salt og peber. Rør godt rundt, indtil det er ensartet.
3 min - 3
Forvarm vaffeljernet og pensl det med lidt olie.
2 minmedium-højolie skal være varm, men ikke ryge - 4
Hæld en passende mængde af blandingen på vaffeljernet og luk det. Bag i 5-7 minutter, indtil vaflerne er gyldne og sprøde.
7 minmedium-højvaflerne skal være let gyldne og sprøde ved berøring - 5
Tag vaflerne ud af jernet og lad dem køle af på en bagerist, så de forbliver sprøde.
3 min
Tags
Kommentarer
Disse vafler er perfekte til en sund brunch med venner
Hyggelig middag med broccolivafler og en god flaske vin
Mine børn elskede at få broccolivafler med hytteost med i madpakken