spisekunst.dk

Hjemmebagt brødkurv

brødhjemmebagtbagning
Hjemmebagt brødkurv

En lækker opskrift på hjemmebagt brød, perfekt til brødkurven ved frokostbordet. Dette brød er sprødt udenpå og blødt indeni.

Tid110 min
Portioner8
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • hvedemel(gerne økologisk)
    500 g
  • salt(fint salt)
    10 g
  • gær(frisk gær)
    25 g
  • lunken vand(ca. 37 grader)
    300 ml
  • sukker(kan udelades)
    15 g
  • olie(olivenolie eller rapsolie)
    30 ml

Fremgangsmåde

  1. 1

    Opløs gæren i lunkent vand sammen med sukkeret.

    5 min
    37 grader
    gæren skal boble let
  2. 2

    I en stor skål, tilsæt hvedemelet og saltet. - mel og salt skal være blandet godt,

  3. 3

    Hæld den opløste gærblanding og olien i melblandingen. - blandingen skal være fugtig,

  4. 4

    Ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den er glat og elastisk.

    10 min
  5. 5

    Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.

    60 min
  6. 6

    Slå dejen ned og form den til en kugle. Læg den i en smurt bageform. - dejen skal være let at forme,

  7. 7

    Lad dejen hæve igen i ca. 30 minutter.

    30 min
  8. 8

    Forvarm ovnen til 220 grader

  9. 9

    Bag brødet i ovnen i ca. 25-30 minutter, indtil det er gyldent og lyder hult, når du banker på bunden.

    30 min
    220 grader
    brødet skal være gyldent og have en sprød skorpe
  10. 10

    1

  11. 11

    Lad brødet køle af på en bagerist, inden det skæres.

    20 min

Tags

brødhjemmebagtbagning

Kommentarer

Karen

Hjemmebagt brødkurv med solsikkekerner var perfekt til picnic i haven.

★★★★★
Lars

Brødkurven var fyldt med friskbagte boller og rugbrød - den var et hit til brunchen.

★★★★
Ida

Jeg tilføjede lidt honning til brødkurven, og det gav en skøn sødme til morgenmaden.

★★★★