Hjemmebagt brødkurv

En lækker opskrift på hjemmebagt brød, perfekt til brødkurven ved frokostbordet. Dette brød er sprødt udenpå og blødt indeni.
Ingredienser
- hvedemel(gerne økologisk)500 g
- salt(fint salt)10 g
- gær(frisk gær)25 g
- lunken vand(ca. 37 grader)300 ml
- sukker(kan udelades)15 g
- olie(olivenolie eller rapsolie)30 ml
Fremgangsmåde
- 1
Opløs gæren i lunkent vand sammen med sukkeret.
5 min37 gradergæren skal boble let - 2
I en stor skål, tilsæt hvedemelet og saltet. - mel og salt skal være blandet godt,
- 3
Hæld den opløste gærblanding og olien i melblandingen. - blandingen skal være fugtig,
- 4
Ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den er glat og elastisk.
10 min - 5
Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.
60 min - 6
Slå dejen ned og form den til en kugle. Læg den i en smurt bageform. - dejen skal være let at forme,
- 7
Lad dejen hæve igen i ca. 30 minutter.
30 min - 8
Forvarm ovnen til 220 grader
- 9
Bag brødet i ovnen i ca. 25-30 minutter, indtil det er gyldent og lyder hult, når du banker på bunden.
30 min220 graderbrødet skal være gyldent og have en sprød skorpe - 10
1
- 11
Lad brødet køle af på en bagerist, inden det skæres.
20 min
Tags
Kommentarer
Hjemmebagt brødkurv med solsikkekerner var perfekt til picnic i haven.
Brødkurven var fyldt med friskbagte boller og rugbrød - den var et hit til brunchen.
Jeg tilføjede lidt honning til brødkurven, og det gav en skøn sødme til morgenmaden.