Brunekartofler med limeglasur

Brunekartofler med limeglasur er en lækker og sød tilbehør, perfekt til festlige lejligheder. Den friske lime giver en unik smag til de klassiske brunede kartofler.
Ingredienser
- små kartofler(gerne danske nye kartofler)1 kg
- smør(kan erstattes med margarine)50 g
- sukker(brunt sukker giver en dybere smag)100 g
- vand(kan justeres efter behov)1 dl
- lime(saften og skallen bruges)1 stk
- salt(efter smag)1 tsk
- peber(efter smag)0.5 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Skræl kartoflerne og læg dem i en gryde med koldt vand. Tilsæt salt.
10 minhøj varmevandets overflade begynder at koge - 2
Kog kartoflerne i ca. 10 minutter, indtil de er møre, men stadig faste.
10 minmedium varmekartoflerne skal være let møre, men ikke faldende fra hinanden - 3
Dræn kartoflerne og lad dem dampe af i et par minutter.
3 miningendampningen stopper, når der ikke er mere vand - 4
Smelt smørret i en stor pande over medium varme.
2 minmedium varmesmørret er smeltet og bobler let - 5
Tilsæt den kogte kartofler til panden og steg dem i smørret, indtil de er gyldne, ca. 5-7 minutter.
7 minmedium varmekartoflerne får en gyldenbrun farve - 6
I en anden gryde, kombiner sukker, vand, lime saft og skal. Kog op og lad simre i 5 minutter.
5 minmedium varmeblandingen bliver tykkere og sirupsagtig - 7
Hæld limeglasuren over de brunede kartofler, og vend forsigtigt, så de bliver dækket.
2 miningenkartoflerne er glinsende og dækket af glasuren - 8
Lad kartoflerne simre i glasuren i yderligere 2-3 minutter, så smagen trænger ind.
3 minlav varmeglasuren klæber til kartoflerne
Tags
Kommentarer
Den friske lime giver en dejlig syrlig smag
Perfekt til julefrokosten med flæskesteg og rødkål
De brunede kartofler blev lidt for søde til min smag