spisekunst.dk

Brunekartofler med limeglasur

kartoflertilbehørfestmaddansk mad
Brunekartofler med limeglasur

Brunekartofler med limeglasur er en lækker og sød tilbehør, perfekt til festlige lejligheder. Den friske lime giver en unik smag til de klassiske brunede kartofler.

Tid55 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • små kartofler(gerne danske nye kartofler)
    1 kg
  • smør(kan erstattes med margarine)
    50 g
  • sukker(brunt sukker giver en dybere smag)
    100 g
  • vand(kan justeres efter behov)
    1 dl
  • lime(saften og skallen bruges)
    1 stk
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(efter smag)
    0.5 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Skræl kartoflerne og læg dem i en gryde med koldt vand. Tilsæt salt.

    10 min
    høj varme
    vandets overflade begynder at koge
  2. 2

    Kog kartoflerne i ca. 10 minutter, indtil de er møre, men stadig faste.

    10 min
    medium varme
    kartoflerne skal være let møre, men ikke faldende fra hinanden
  3. 3

    Dræn kartoflerne og lad dem dampe af i et par minutter.

    3 min
    ingen
    dampningen stopper, når der ikke er mere vand
  4. 4

    Smelt smørret i en stor pande over medium varme.

    2 min
    medium varme
    smørret er smeltet og bobler let
  5. 5

    Tilsæt den kogte kartofler til panden og steg dem i smørret, indtil de er gyldne, ca. 5-7 minutter.

    7 min
    medium varme
    kartoflerne får en gyldenbrun farve
  6. 6

    I en anden gryde, kombiner sukker, vand, lime saft og skal. Kog op og lad simre i 5 minutter.

    5 min
    medium varme
    blandingen bliver tykkere og sirupsagtig
  7. 7

    Hæld limeglasuren over de brunede kartofler, og vend forsigtigt, så de bliver dækket.

    2 min
    ingen
    kartoflerne er glinsende og dækket af glasuren
  8. 8

    Lad kartoflerne simre i glasuren i yderligere 2-3 minutter, så smagen trænger ind.

    3 min
    lav varme
    glasuren klæber til kartoflerne

Tags

kartoflertilbehørfestmaddansk mad

Kommentarer

Mette

Den friske lime giver en dejlig syrlig smag

★★★★★
Nanna

Perfekt til julefrokosten med flæskesteg og rødkål

★★★★
Lars

De brunede kartofler blev lidt for søde til min smag

★★★★★