spisekunst.dk

Bruschetta

forretitalienskveggiesnack
Bruschetta

Bruschetta er en klassisk italiensk forret, der består af sprødt brød toppet med en lækker blanding af friske tomater, hvidløg og basilikum.

Tid22 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • ciabatta brød(frisk og sprød for bedst resultat)
    4 skiver
  • store tomater(modne og saftige)
    2 stk.
  • hvidløg(frisk for bedst smag)
    1 stk.
  • olivenolie(koldpresset for ekstra smag)
    50 ml
  • balsamicoeddike(valgfri)
    1 tsk.
  • syre)
    ekstra
  • frisk basilikum(kan erstattes med tørret basilikum)
    1 tsk.
  • salt(til smag)
    1 stk.
  • peber(til smag)
    1 stk.

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader C.

    5 min
    200
    ovnen er varm og klar til brug
  2. 2

    Skær ciabatta brødet i halve og læg dem på en bageplade.

    2 min
  3. 3

    Pensl brødskiverne med olivenolie og drys lidt salt over.

    2 min
  4. 4

    Bag brødet i ovnen i ca. 5-7 minutter, eller indtil det er let gyldent og sprødt.

    7 min
    200
    brødet er sprødt og gyldent
  5. 5

    Imens brødet bager, hak tomaterne groft og kom dem i en skål.

    3 min
  6. 6

    Tilføj hakket hvidløg, balsamicoeddike, hakket basilikum, salt og peber til tomaterne, og bland godt.

    2 min
  7. 7

    Når brødet er færdigt, lad det køle af i et minut og top hver skive med tomatblandingen.

    2 min
  8. 8

    Server straks som en appetitvækker eller snack.

    1 min

Tags

forretitalienskveggiesnack

Kommentarer

Mette

Bruschetta med solmodne tomater er perfekt til sommeraftener på terrassen

★★★★★
Niels

Jeg foretrækker min bruschetta med frisk basilikum og parmaskinke

★★★★
Louise

Bruschetta med balsamico og mozzarella er min go-to opskrift til picnic i parken

★★★★