Bulgurkylling

En lækker og sund ret med saftige kyllingefileter serveret på en bund af blød bulgur, krydret med aromatiske krydderier og friske urter.
Ingredienser
- kyllingefileter(gerne økologiske)400 g
- bulgur(kan være fuldkornsbulgur for ekstra smag)200 g
- løg(finthakket)1 stk
- hvidløg(presset)2 fed
- paprika(sweet paprika anbefales)1 tsk
- spidskommen(kan justeres efter smag)1 tsk
- kyllingefond(kan erstattes med vand)400 ml
- olivenolie(til stegning)2 spsk
- frisk persille(hakket til pynt)100 g
- citron(saften presses over retten før servering)1 stk
- salt(efter smag)1 tsk
- peber(efter smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Varm olivenolien op i en stor pande over medium varme. Tilsæt finthakket løg og sauter i 3-4 minutter, indtil det er blødt og gennemsigtigt.
4 minmediumLøget skal være blødt og gennemsigtigt. - 2
Tilsæt presset hvidløg og steg i yderligere 1 minut, indtil det dufter.
1 minmediumHvidløget skal dufte aromatisk. - 3
Tilsæt kyllingefileterne til panden og krydr med paprika, spidskommen, salt og peber. Steg i 5-6 minutter på hver side, indtil de er gyldne og gennemstegte.
12 minmedium-højKyllingen skal være gyldenbrun og saftigt. - 4
Tag kyllingefileterne af panden og lad dem hvile i 5 minutter. Skær dem derefter i skiver.
5 minn/aKyllingen skal være saftig indeni. - 5
I mellemtiden, tilsæt kyllingefond til panden og bring det i kog. Tilsæt bulgur og lad det simre i 12-15 minutter, indtil bulguren er blød og har absorberet væsken.
15 minsimmerBulguren skal være blød og have absorberet al væsken. - 6
Server kyllingeskiverne ovenpå bulguren og pynt med hakket persille og et squeeze af citronsaft.
2 minn/aRetten skal være farverig med persille og have en frisk duft af citron.
Tags
Kommentarer
Denne ret er perfekt til en sund og lækker aftensmad
Jeg tilføjede ekstra grøntsager til bulgurkyllingen og det smagte fantastisk
Bulgurkylling er ideel til madpakken og holder sig frisk hele dagen