Butter Chicken

Butter Chicken er en klassisk indisk ret, der kombinerer saftig kylling i en krydret og cremet tomatsauce. Retten er kendt for sin rige smag og bløde konsistens, perfekt til servering med ris eller naan.
Ingredienser
- kyllingebryst(skåret i terninger)500 g
- grydesmør(kan erstattes med olie)200 g
- løg(finthakket)1 stk
- hvidløg(finthakket)3 fed
- ingefær(finthakket (ca. 2 cm))1 stk
- gurkemeje2 tsk
- cayennepeber(juster efter smag)2 tsk
- korianderpulver2 tsk
- spidskommen1 tsk
- flåede tomater(kan bruges på dåse)400 ml
- fløde(kan erstattes med kokosmælk)200 ml
- salt(juster efter smag)1 tsk
- sukker(for at balancere syren)1 tsk
- frisk koriander(til pynt)100 g
Fremgangsmåde
- 1
Varm grydesmørret op i en stor pande over medium varme.
3 minmediumsmørret smelter og bobler let - 2
Tilsæt det hakkede løg, og sautér indtil det er blødt og gyldent.
5 minmediumløgene bliver gennemsigtige og let gyldne - 3
Tilføj hvidløg og ingefær, og sautér i yderligere 2 minutter.
2 minmediumduften af hvidløg og ingefær fylder rummet - 4
Tilsæt gurkemeje, cayennepeber, korianderpulver og spidskommen, og rør godt.
1 minmediumkrydderierne dufter intensivt - 5
Tilsæt kyllingestykkerne og lad dem brune i 5-7 minutter.
7 minmedium-højkyllingen er ikke længere rosa - 6
Hæld de flåede tomater i panden og bring det hele i kog.
2 minhøjblanding bobler let - 7
Skru ned for varmen, lad retten simre i 15 minutter, og rør jævnligt.
15 minlavsovsen tykner og smager intens - 8
Tilsæt fløden, salt og sukker, og lad retten simre i yderligere 5 minutter.
5 minlavsovsen bliver cremet og velduftende - 9
Server retten varm, pyntet med frisk koriander. ved serveringstemperatur - farverig og indbydende præsentation
Tags
Kommentarer
Den lækre sauce med smør og kylling var helt uimodståelig!
Butter chicken er perfekt til en hyggelig aften med ris og naanbrød.
Jeg tilsatte ekstra chili for at give retten lidt ekstra krydderi.