spisekunst.dk

Cæsar Salat

salatcæsarsundkylling
Cæsar Salat

En klassisk Cæsar Salat med sprød romaine, saftig kylling, sprøde croutoner og en lækker dressing.

Tid50 min
Portioner2
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • romaine salat(frisk og sprød)
    2 stk
  • parmesanost(friskrevet)
    100 g
  • kyllingebryst(grillet eller stegt)
    200 g
  • brød(til croutoner)
    50 g
  • olivenolie(ekstra jomfru)
    2 spsk
  • citronsaft(friskpresset)
    1 spsk
  • Dijon sennep
    1 tsk
  • hvidløg(finthakket)
    1 fed
  • soja sauce(for ekstra umami)
    1 tsk
  • peber(nykværnet)
    1 tsk
  • salt(efter smag)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader C.

    5 min
    200 grader C
    ovnen er varm
  2. 2

    Skær brødet i tern og læg dem på en bageplade. Dryp med 1 spsk olivenolie og drys med salt.

    5 min
    200 grader C
    brødet er let gyldent efter bagning
  3. 3

    Bag brødet i ovnen i ca. 10 minutter, indtil det er sprødt.

    10 min
    200 grader C
    croutonerne er gyldne og sprøde
  4. 4

    Kog kyllingebrystet i en pande med lidt olivenolie til det er gennemstegt, cirka 6-8 minutter på hver side.

    15 min
    medium varme
    kyllingen er let gylden og saftig indeni
  5. 5

    Lad kyllingen hvile i et par minutter, og skær den derefter i skiver.

    5 min
  6. 6

    I en skål, whisk olivenolie, citronsaft, sennep, hvidløg, soja sauce, salt og peber sammen til dressingen.

    5 min
  7. 7

    Skær romaine salaten i mindre stykker og læg dem i en stor skål.

    2 min
  8. 8

    Tilsæt den skivede kylling, croutoner og parmesan til salaten.

    2 min
  9. 9

    Hæld dressingen over salaten og toss forsigtigt for at kombinere.

    2 min
  10. 10

    1

  11. 11

    Server straks og nyd.

    1 min

Tags

salatcæsarsundkylling

Kommentarer

Mette

Cæsar Salat er så lækkert med sprøde croutoner!

★★★★★
Jonas

Jeg elsker den cremede dressing i en Cæsar Salat.

★★★★
Marie

Cæsar Salat er perfekt til en picnic i parken.

★★★★