Cæsar Salat

En klassisk Cæsar Salat med sprød romaine, saftig kylling, sprøde croutoner og en lækker dressing.
Ingredienser
- romaine salat(frisk og sprød)2 stk
- parmesanost(friskrevet)100 g
- kyllingebryst(grillet eller stegt)200 g
- brød(til croutoner)50 g
- olivenolie(ekstra jomfru)2 spsk
- citronsaft(friskpresset)1 spsk
- Dijon sennep1 tsk
- hvidløg(finthakket)1 fed
- soja sauce(for ekstra umami)1 tsk
- peber(nykværnet)1 tsk
- salt(efter smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader C.
5 min200 grader Covnen er varm - 2
Skær brødet i tern og læg dem på en bageplade. Dryp med 1 spsk olivenolie og drys med salt.
5 min200 grader Cbrødet er let gyldent efter bagning - 3
Bag brødet i ovnen i ca. 10 minutter, indtil det er sprødt.
10 min200 grader Ccroutonerne er gyldne og sprøde - 4
Kog kyllingebrystet i en pande med lidt olivenolie til det er gennemstegt, cirka 6-8 minutter på hver side.
15 minmedium varmekyllingen er let gylden og saftig indeni - 5
Lad kyllingen hvile i et par minutter, og skær den derefter i skiver.
5 min - 6
I en skål, whisk olivenolie, citronsaft, sennep, hvidløg, soja sauce, salt og peber sammen til dressingen.
5 min - 7
Skær romaine salaten i mindre stykker og læg dem i en stor skål.
2 min - 8
Tilsæt den skivede kylling, croutoner og parmesan til salaten.
2 min - 9
Hæld dressingen over salaten og toss forsigtigt for at kombinere.
2 min - 10
1
- 11
Server straks og nyd.
1 min
Tags
Kommentarer
Cæsar Salat er så lækkert med sprøde croutoner!
Jeg elsker den cremede dressing i en Cæsar Salat.
Cæsar Salat er perfekt til en picnic i parken.