spisekunst.dk

Cannelloni med birkesaft

cannellonibirkesaftitalienskvegetarisk
Cannelloni med birkesaft

En lækker og kreativ ret, hvor cannelloni fyldes med en blanding af ricotta, spinat og parmesan, derefter bages med birkesaft for en unik smag.

Tid70 min
Portioner4
Sværhedsgradmiddel

Ingredienser

  • cannelloni(tørret)
    250 g
  • ricotta(frisk)
    300 g
  • spinach(frisk eller frossen)
    150 g
  • parmesan(revet)
    100 g
  • birkesaft(økologisk hvis muligt)
    200 ml
  • hvidløg(fint hakket)
    2 stk
  • salt
    1 tsk
  • peber
    0.5 tsk
  • olivenolie(til stegning)
    2 spsk
  • muskatnød(friskrevet)
    1 tsk
  • mozzarella(revet til topping)
    50 g

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

    5 min
    180
    ovnen er varm
  2. 2

    Sauter hvidløg i olivenolie i en pande over medium varme, indtil det er let gyldent.

    3 min
    medium
    duften af hvidløg
  3. 3

    Tilsæt spinat og sautér indtil den er visnet, ca. 2-3 minutter.

    3 min
    medium
    spinaten er faldet sammen
  4. 4

    Tag panden af varmen og lad fyldet køle af. Bland ricotta, parmesan, salt, peber og muskatnød i en skål.

    5 min
  5. 5

    Tilsæt den afkølede spinat til ricotta-blandingen og rør godt.

    2 min
  6. 6

    Fyld cannelloni pastaen med ricotta-blandingen ved hjælp af en sprøjtepose eller en ske.

    10 min
  7. 7

    Læg de fyldte cannelloni i et ovnfast fad og hæld birkesaften over.

    5 min
  8. 8

    Dæk fadet med folie og bag i ovnen i 25 minutter.

    25 min
    180
    cannelloni er varme og saftige
  9. 9

    Fjern folien, drys mozzarella over og bag i yderligere 10 minutter, indtil osten er smeltet og let gylden.

    10 min
    180
    osten er smeltet og gylden
  10. 10

    1

  11. 11

    Lad retten hvile i 5 minutter før servering.

    5 min

Tags

cannellonibirkesaftitalienskvegetarisk

Kommentarer

Mette

Cannelloni med birkesaft er perfekt til en hyggelig aften med vennerne

★★★★★
Andreas

Jeg elsker den sprøde tekstur fra birkesaften i retten

★★★★
Louise

Cannelloni med birkesaft er et godt valg til en sund og lækker frokost

★★★★