Cannelloni med birkesaft

En lækker og kreativ ret, hvor cannelloni fyldes med en blanding af ricotta, spinat og parmesan, derefter bages med birkesaft for en unik smag.
Ingredienser
- cannelloni(tørret)250 g
- ricotta(frisk)300 g
- spinach(frisk eller frossen)150 g
- parmesan(revet)100 g
- birkesaft(økologisk hvis muligt)200 ml
- hvidløg(fint hakket)2 stk
- salt1 tsk
- peber0.5 tsk
- olivenolie(til stegning)2 spsk
- muskatnød(friskrevet)1 tsk
- mozzarella(revet til topping)50 g
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
5 min180ovnen er varm - 2
Sauter hvidløg i olivenolie i en pande over medium varme, indtil det er let gyldent.
3 minmediumduften af hvidløg - 3
Tilsæt spinat og sautér indtil den er visnet, ca. 2-3 minutter.
3 minmediumspinaten er faldet sammen - 4
Tag panden af varmen og lad fyldet køle af. Bland ricotta, parmesan, salt, peber og muskatnød i en skål.
5 min - 5
Tilsæt den afkølede spinat til ricotta-blandingen og rør godt.
2 min - 6
Fyld cannelloni pastaen med ricotta-blandingen ved hjælp af en sprøjtepose eller en ske.
10 min - 7
Læg de fyldte cannelloni i et ovnfast fad og hæld birkesaften over.
5 min - 8
Dæk fadet med folie og bag i ovnen i 25 minutter.
25 min180cannelloni er varme og saftige - 9
Fjern folien, drys mozzarella over og bag i yderligere 10 minutter, indtil osten er smeltet og let gylden.
10 min180osten er smeltet og gylden - 10
1
- 11
Lad retten hvile i 5 minutter før servering.
5 min
Tags
Kommentarer
Cannelloni med birkesaft er perfekt til en hyggelig aften med vennerne
Jeg elsker den sprøde tekstur fra birkesaften i retten
Cannelloni med birkesaft er et godt valg til en sund og lækker frokost