spisekunst.dk

Champignon-tarteletter med limecurd

tarteletterchampignonlimecurdforret
Champignon-tarteletter med limecurd

Disse lækre champignon-tarteletter med limecurd kombinerer den rige smag af champignon med den friske sødme fra lime. Perfekte som en forret eller en let snack.

Tid75 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • friske champignon(skiver)
    200 g
  • løget(finthakket)
    1 stk
  • olie(til stegning)
    2 spsk
  • tarteletdeje(kan købes færdiglavet)
    1 pakke
  • flødeost(kan være krydret eller naturel)
    100 g
  • lime(saften fra)
    1 stk
  • flormelis(til limecurd)
    50 g
  • æg(store)
    2 stk
  • smør(til limecurd)
    50 g

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200
    ovnen skal være varm
  2. 2

    Steg det finthakkede løg i olien på medium varme i 3-4 minutter, indtil det er blødt og gennemsigtigt.

    4 min
    medium
    løgene skal være bløde og dufte sødt
  3. 3

    Tilsæt de skivede champignon til pande og steg i yderligere 5-7 minutter, indtil champignonerne er bløde og har afgivet væske.

    7 min
    medium
    champignonerne skal være let gyldne
  4. 4

    Placer tarteletdejen i en bageplade og forbag dem i ovnen i 10 minutter.

    10 min
    200
    de skal være let gyldne
  5. 5

    Bland flødeost, saften fra lime, flormelis og æggene i en skål og pisk indtil det er glat.

    5 min
    ingen
    blandingen skal være ensartet og glat
  6. 6

    Tilsæt smeltet smør til limecurd-blandingen og rør godt.

    2 min
    ingen
    blandingen skal være glat og homogen
  7. 7

    Hæld champignonblandingen i de forbagte tarteletter og hæld limecurd-blandingen over.

    5 min
    ingen
    fyldet skal være jævnt fordelt
  8. 8

    Bag tarteletterne i ovnen i 15-20 minutter, indtil limecurden er sat.

    20 min
    200
    limecurden skal være let fast og let gylden
  9. 9

    Lad tarteletterne køle af i 5 minutter, før de serveres.

    5 min
    ingen
    de skal være let kølige ved berøring

Tags

tarteletterchampignonlimecurdforret

Kommentarer

Mette

Champignon-tarteletterne var lækre og luftige

★★★★★
Camilla

Limecurden gav en dejlig syrlig smag til retten

★★★★
Jacob

Perfekte til en picnic i skoven

★★★★