Chia pudding med mango-kompot

En lækker og sund chia pudding toppet med en sød mango-kompot. Perfekt som morgenmad eller dessert.
Ingredienser
- mandelmælk(kan erstattes med kokosmælk eller komælk)200 ml
- chiafrø(brug økologiske chiafrø for bedste kvalitet)50 g
- honning(kan undlades eller erstattes med agavesirup)1 spsk
- mango(skal være moden og sød)1 stk
- citron- eller limesaft(for at tilføje syre og smag)1 spsk
- vaniljesukker(kan erstattes med ægte vanilje)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Bland mandelmælk, chiafrø, honning og vaniljesukker i en skål. Rør godt rundt så chiafrøene bliver fordelt jævnt.
5 minstuetemperaturblandingen skal være ensartet uden klumper - 2
Dæk skålen til med plastfolie og lad den stå i køleskabet i minimum 4 timer eller natten over, så chiafrøene kan opsuge væsken og danne en pudding.
240 minkøleskabpuddingen skal være tyk og geléagtig - 3
Skær mangoen i tern og kom dem i en gryde. Tilsæt citron- eller limesaft og lidt vand, hvis nødvendigt. Kog op og lad det simre i 5-10 minutter, indtil mangoen er blød.
10 minmiddel varmemangoen skal være blød, men stadig have lidt struktur - 4
Tag mangokompotten af varmen og lad den køle af. Server chia puddingen i en skål og top med den afkølede mango-kompot.
5 minstuetemperaturpuddingen skal være kold, og kompotten skal være let varm eller stuetemperatur
Tags
Kommentarer
Chia pudding med mango-kompot er perfekt til en sund morgenmad.
Jeg elsker kombinationen af chiafrø og frisk mango i denne ret.
Chia pudding med mango-kompot er ideel som en lækker dessert efter aftensmaden.