spisekunst.dk

Chia pudding med mango-kompot

chiapuddingmangosundheddessert
Chia pudding med mango-kompot

En lækker og sund chia pudding toppet med en sød mango-kompot. Perfekt som morgenmad eller dessert.

Tid255 min
Portioner2
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • mandelmælk(kan erstattes med kokosmælk eller komælk)
    200 ml
  • chiafrø(brug økologiske chiafrø for bedste kvalitet)
    50 g
  • honning(kan undlades eller erstattes med agavesirup)
    1 spsk
  • mango(skal være moden og sød)
    1 stk
  • citron- eller limesaft(for at tilføje syre og smag)
    1 spsk
  • vaniljesukker(kan erstattes med ægte vanilje)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Bland mandelmælk, chiafrø, honning og vaniljesukker i en skål. Rør godt rundt så chiafrøene bliver fordelt jævnt.

    5 min
    stuetemperatur
    blandingen skal være ensartet uden klumper
  2. 2

    Dæk skålen til med plastfolie og lad den stå i køleskabet i minimum 4 timer eller natten over, så chiafrøene kan opsuge væsken og danne en pudding.

    240 min
    køleskab
    puddingen skal være tyk og geléagtig
  3. 3

    Skær mangoen i tern og kom dem i en gryde. Tilsæt citron- eller limesaft og lidt vand, hvis nødvendigt. Kog op og lad det simre i 5-10 minutter, indtil mangoen er blød.

    10 min
    middel varme
    mangoen skal være blød, men stadig have lidt struktur
  4. 4

    Tag mangokompotten af varmen og lad den køle af. Server chia puddingen i en skål og top med den afkølede mango-kompot.

    5 min
    stuetemperatur
    puddingen skal være kold, og kompotten skal være let varm eller stuetemperatur

Tags

chiapuddingmangosundheddessert

Kommentarer

Mette

Chia pudding med mango-kompot er perfekt til en sund morgenmad.

★★★★★
Anders

Jeg elsker kombinationen af chiafrø og frisk mango i denne ret.

★★★★
Louise

Chia pudding med mango-kompot er ideel som en lækker dessert efter aftensmaden.

★★★★★