Chicken Tikka Masala

En klassisk indisk ret med marineret kylling i en krydret tomat- og flødesauce. Serveres med ris eller naan.
Ingredienser
- kyllingebryst(skåret i tern)500 g
- yoghurt(naturel)200 g
- hvidløg(finthakket)2 stk
- ingefær(frisk)1 stk
- garam masala(eller indisk krydderi mix)2 tsk
- spidskommen(stødt)1 tsk
- cayennepeber(juster efter smag)1 tsk
- fløde(kan erstattes med kokosmælk for vegansk version)2 dl
- hakkede tomater(400 g)1 dåse
- olie(til stegning)2 spsk
- salt(juster efter smag)1 tsk
- sukker(for at balancere syren)1 tsk
- frisk koriander(til pynt)1 stk
Fremgangsmåde
- 1
Marinér kyllingeternene i en skål med yoghurt, hvidløg, ingefær, garam masala, spidskommen, cayennepeber og salt. Dæk skålen og lad den stå i køleskabet i mindst 30 minutter.
30 minkøleskabduften af krydderierne skal være tydelig - 2
Varm olien op i en stor pande over medium varme. Tilsæt de marinerede kyllingetern og brun dem i ca. 5-7 minutter, indtil de er gennemstegte.
7 minmedium varmekyllingen skal være gyldenbrun - 3
Tilsæt de hakkede tomater til panden og rør godt rundt. Lad det simre i ca. 10 minutter, indtil saucen er tyknet.
10 minmedium varmesaucen skal være let boblende - 4
Tilsæt fløden og sukkeret, og lad retten simre i yderligere 5 minutter. Smag til med salt og juster krydderierne efter behov.
5 minmedium varmesaucen skal være cremet og velduftende - 5
Server retten varm, pyntet med frisk koriander, sammen med ris eller naanbrød. ved serveringstemperatur - retten skal være varm og dufte lækkert
Tags
Kommentarer
Den lækre kylling var saftig og mørt!
Jeg elskede den krydrede smag af ingefær og koriander.
Perfekt til en hyggelig aften med venner - serveret med frisk naanbrød.