Chili-chokolade-lasagne

En lækker og unik dessertlasagne, der kombinerer den intense smag af mørk chokolade med et spicy kick fra chili og en cremet mascarponefyldning.
Ingredienser
- mørk chokolade(mindst 70% kakao)200 g
- smør(usaltet)100 g
- sukker(kan justeres efter smag)150 g
- æg(store æg)3 stk.
- kanel(kan varieres)1 tsk.
- chili pulver(juster efter ønsket styrke)1 tsk.
- mascarpone(eller cream cheese)200 g
- lasagne plader(kan være friske eller tørrede)1 pk.
- mælk(til justering af konsistens)50 g
- chokolade chips(til topping)100 g
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader C.
5 min180ovnen er varm - 2
Smelt smørret og den mørke chokolade sammen i en skål over vandbad.
10 minvannbadchokoladen er helt smeltet og blandingen er ensartet - 3
Pisk sukker og æg sammen i en anden skål indtil det er luftigt.
5 miningenblandingen skal være lys og luftig - 4
Tilsæt den smeltede chokoladeblanding til æggeblandingen og pisk godt.
2 miningenblandingen skal være glat og ensartet - 5
Tilsæt kanel, chili pulver og mascarpone, og rør indtil alt er godt blandet.
3 miningeningen klumper er synlige - 6
Tag et ovnfast fad og læg et lag lasagne plader i bunden.
2 miningenlasagne pladerne dækker bunden - 7
Hæld halvdelen af chokoladeblandingen over pladerne.
2 miningenblandingen skal være jævnt fordelt - 8
Læg endnu et lag lasagne plader og hæld den resterende chokoladeblanding over.
2 miningenblandingen dækker pladerne helt - 9
Afslut med et sidste lag lasagne plader og drys chokolade chips ovenpå.
2 miningenchipsne er jævnt fordelt - 10
1
- 11
Bag lasagnen i ovnen i 25-30 minutter, indtil den er fast og har en sprød top.
30 min180overfladen er sprød og der kommer en dejlig duft - 12
1
- 13
Lad lasagnen køle af i 10 minutter før servering.
10 miningenden er stadig varm, men ikke brændende
Tags
Kommentarer
Den chili giver lige det nødvendige spark til chokoladesmagen!
Perfekt til en hyggelig filmaften med vennerne
Jeg synes det var en sjov og anderledes måde at bruge chokolade på