spisekunst.dk

Chili-chokolade-lasagne

dessertchokoladelasagne
Chili-chokolade-lasagne

En lækker og unik dessertlasagne, der kombinerer den intense smag af mørk chokolade med et spicy kick fra chili og en cremet mascarponefyldning.

Tid60 min
Portioner8
Sværhedsgradmiddel

Ingredienser

  • mørk chokolade(mindst 70% kakao)
    200 g
  • smør(usaltet)
    100 g
  • sukker(kan justeres efter smag)
    150 g
  • æg(store æg)
    3 stk.
  • kanel(kan varieres)
    1 tsk.
  • chili pulver(juster efter ønsket styrke)
    1 tsk.
  • mascarpone(eller cream cheese)
    200 g
  • lasagne plader(kan være friske eller tørrede)
    1 pk.
  • mælk(til justering af konsistens)
    50 g
  • chokolade chips(til topping)
    100 g

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader C.

    5 min
    180
    ovnen er varm
  2. 2

    Smelt smørret og den mørke chokolade sammen i en skål over vandbad.

    10 min
    vannbad
    chokoladen er helt smeltet og blandingen er ensartet
  3. 3

    Pisk sukker og æg sammen i en anden skål indtil det er luftigt.

    5 min
    ingen
    blandingen skal være lys og luftig
  4. 4

    Tilsæt den smeltede chokoladeblanding til æggeblandingen og pisk godt.

    2 min
    ingen
    blandingen skal være glat og ensartet
  5. 5

    Tilsæt kanel, chili pulver og mascarpone, og rør indtil alt er godt blandet.

    3 min
    ingen
    ingen klumper er synlige
  6. 6

    Tag et ovnfast fad og læg et lag lasagne plader i bunden.

    2 min
    ingen
    lasagne pladerne dækker bunden
  7. 7

    Hæld halvdelen af chokoladeblandingen over pladerne.

    2 min
    ingen
    blandingen skal være jævnt fordelt
  8. 8

    Læg endnu et lag lasagne plader og hæld den resterende chokoladeblanding over.

    2 min
    ingen
    blandingen dækker pladerne helt
  9. 9

    Afslut med et sidste lag lasagne plader og drys chokolade chips ovenpå.

    2 min
    ingen
    chipsne er jævnt fordelt
  10. 10

    1

  11. 11

    Bag lasagnen i ovnen i 25-30 minutter, indtil den er fast og har en sprød top.

    30 min
    180
    overfladen er sprød og der kommer en dejlig duft
  12. 12

    1

  13. 13

    Lad lasagnen køle af i 10 minutter før servering.

    10 min
    ingen
    den er stadig varm, men ikke brændende

Tags

dessertchokoladelasagne

Kommentarer

Mette

Den chili giver lige det nødvendige spark til chokoladesmagen!

★★★★★
Jesper

Perfekt til en hyggelig filmaften med vennerne

★★★★
Camilla

Jeg synes det var en sjov og anderledes måde at bruge chokolade på

★★★★★