Chili con Carne

Chili con carne er en klassisk ret med oksekød, bønner og krydderier, der giver en fyldig og varmende smag. Perfekt til kolde dage.
Ingredienser
- hakket oksekød(vælg magert kød for en sundere ret)500 g
- løgt(finthakket)1 stk
- hvidløg(knust eller finthakket)2 fed
- rød peberfrugt(ternet)1 stk
- grøn peberfrugt(ternet)1 stk
- chili bønner(drænet)1 dåse
- majs(drænet)1 dåse
- hakkede tomater(vælg en variant med krydderier for ekstra smag)1 dåse
- tomatpuré(for en rigere smag)2 spsk
- chili pulver(juster efter ønsket styrke)2 tsk
- spidskommen(for en varm og krydret smag)1 tsk
- paprika(for farve og smag)1 tsk
- salt(efter smag)1 tsk
- peber(efter smag)1 tsk
- olie(til stegning)2 spsk
- vand(kan justeres for ønsket konsistens)1 dl
Fremgangsmåde
- 1
Varm olien op i en stor gryde over medium varme.
2 minmediumolie skal være varm, men ikke ryge - 2
Tilsæt det hakkede løg og steg det, indtil det er blødt og gennemsigtigt.
5 minmediumløget skal være blødt og have en let gylden farve - 3
Tilsæt hvidløg og steg i yderligere 1 minut.
1 minmediumduften af hvidløg skal være fremtrædende - 4
Tilsæt hakket oksekød og brun det af, indtil det ikke længere er lyserødt.
8 minmedium-højkødet skal være brunet og ikke have nogen lyserøde områder - 5
Tilsæt de hakkede peberfrugter og steg i 5 minutter.
5 minmediumpeberfrugterne skal være bløde, men stadig have lidt bid - 6
Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, chili bønner, majs, chili pulver, spidskommen, paprika, salt og peber. Rør godt rundt.
2 minmediumalle ingredienser skal være godt blandet - 7
Tilsæt vand og bring retten i kog.
5 minhøjretter skal boble let - 8
Når det koger, skru ned for varmen og lad det simre i 30 minutter, mens du rører indimellem.
30 minlavretter skal være tyknet og have en rig smag - 9
Smag til med ekstra chili pulver, salt og peber efter behov før servering.
2 miningensmagen skal være afbalanceret og krydret
Tags
Kommentarer
Den perfekte ret til en kold vinteraften med masser af hakket chili
Jeg kunne godt lide den med ekstra kidneybønner og revet ost på toppen
Chili con Carne er altid et hit til en hyggelig picnic i parken