spisekunst.dk

Chili-lime popcorn

snackpopcornkrydretfilm
Chili-lime popcorn

Sprøde popcorn med en krydret chili-lime smag, perfekte som snack til filmaftenen.

Tid15 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • popcornkerner(friske kerner er bedst for sprødhed)
    100 g
  • vegetabilsk olie(kan være rapsolie eller kokosolie)
    2 spiseskefulde
  • chilipulver(juster mængden efter ønsket styrke)
    1 teaspoon
  • limejuice(friskpresset limejuice anbefales)
    1 teaspoon
  • salt(kan justeres efter smag)
    1 teaspoon

Fremgangsmåde

  1. 1

    Varm olien i en stor gryde over medium varme. Tilsæt et par popcornkerner og dæk gryden.

    3 min
    medium varme
    Når kernerne popper, er olien klar
  2. 2

    Når de første kerner er poppet, tilsæt resten af popcornkernerne og dæk gryden. Ryst gryden forsigtigt for at sikre, at alle kerner bliver dækket af olie.

    5 min
    medium varme
    Pop lyden bliver hæs og langsommere
  3. 3

    Fjern gryden fra varmen, når lyden af popping er faldet til et par sekunder mellem hver pop. Lad gryden stå i et minut for at lade de sidste kerner poppe.

    1 min
    ingen varme
    Ingen poppinglyde længere
  4. 4

    Hæld popcornene i en stor skål. Tilsæt limejuice, chilipulver og salt, og rør godt rundt, så alle popcorn er dækket.

    2 min
    ingen varme
    Popcornene skal være jævnt dækket

Tags

snackpopcornkrydretfilm

Kommentarer

Camilla

Chili-lime popcorn er perfekt til en hyggeaften med veninderne!

★★★★★
Anders

Jeg elsker den sprøde konsistens af popcorn kombineret med den pikante chili og syrlige lime!

★★★★
Mette

Disse popcorn er ideelle til at tage med på stranden og nyde under solen!

★★★★