spisekunst.dk

Chili-lime rejer med koriander

rejerchililimekorianderhurtigsund
Chili-lime rejer med koriander

En lækker og krydret ret med rejer, der marineres i en frisk lime- og chilisaus, derefter stegt og serveret med frisk koriander.

Tid26 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • rejer(friske eller optøede)
    500 g
  • lime(saften fra)
    2 stk.
  • chili flager(juster efter smag)
    2 tsk.
  • hvidløg(finthakket)
    3 fed
  • olivenolie(koldpresset for bedste smag)
    50 ml
  • frisk koriander(hakket)
    1 bunt
  • salt(juster efter smag)
    1 tsk.
  • peber(sort)
    1 tsk.

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forbered rejerne ved at skylle dem under koldt vand og tørre dem grundigt med et køkkenrulle.

    5 min
  2. 2

    I en skål, bland limejuice, chili flager, hvidløg, olivenolie, salt og peber.

    5 min
  3. 3

    Tilsæt de forberedte rejer til marinaden og lad dem marinere i 15 minutter ved stuetemperatur.

    15 min
  4. 4

    Varm en pande over medium høj varme. Når panden er varm, tilsæt de marinerede rejer.

    2 min
    medium høj
    rejerne skal begynde at blive lyserøde og lige så let stegte
  5. 5

    Steg rejerne i 2-3 minutter på hver side, indtil de er gennemstegte og let gyldne.

    6 min
  6. 6

    Tag panden af varmen og tilsæt den hakkede koriander. Rør rundt for at blande.

    1 min
  7. 7

    Server straks med limebåde og eventuelt et drys ekstra koriander.

Tags

rejerchililimekorianderhurtigsund

Kommentarer

Mette

De friske korianderblade gav lige det ekstra pift!

★★★★★
Thomas

Chili-lime kombinationen passede perfekt til grillfesten

★★★★
Louise

Disse rejer var perfekte til picnic i parken

★★★★