spisekunst.dk

Chilitomater på kyllingespyd

grillkyllingchilisommerhurtig
Chilitomater på kyllingespyd

Lækre kyllingespyd med chilitomater, der grilles til perfektion. En fyldig og smagfuld ret, der er perfekt til sommerens grillfester.

Tid42 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • kyllingebrystfilet(skåret i tern)
    500 g
  • chilitomater(friske eller dåse)
    200 g
  • olivenolie(til marineringsformål)
    2 spsk
  • paprika(kan være røget for ekstra smag)
    2 tsp
  • salt(juster efter smag)
    1 tsp
  • peber(nykværnet for bedste smag)
    1 tsp
  • limette(saften presses over retten)
    1 stk
  • spyd(træ- eller metalspyd)
    4 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Skær kyllingebrystfileterne i tern og læg dem i en skål.

    5 min
  2. 2

    Tilsæt olivenolie, paprika, salt og peber til kyllingen og bland godt.

    5 min
  3. 3

    Lad kyllingen marinere i 30 minutter for at få smagen trukket ind.

    30 min
  4. 4

    Forbered spyddene ved at træde kyllingeternene på dem, skift med chilitomater.

    10 min
  5. 5

    Forvarm grillen til medium-høj varme

  6. 6

    Grill kyllingespyddene i ca. 10-12 minutter, vend dem regelmæssigt, indtil de er gennemstegte.

    12 min
    200-220
    Kyllingen skal være gyldenbrun og saftig, tomaterne skal være bløde.
  7. 7

    Tag spyddene af grillen, og pres saften fra limetten over dem inden servering.

    2 min

Tags

grillkyllingchilisommerhurtig

Kommentarer

Lise

Chilitomaterne gav lige det ekstra pift til kyllingen!

★★★★★
Morten

Disse kyllingespyd med chilitomater var perfekte til grillfesten!

★★★★
Camilla

Mine børn elskede chilitomaterne på kyllingespyddene - perfekte til børnefødselsdagen!

★★★★