spisekunst.dk

Chipotle-kylling med abrikos

kyllingchipotleabrikosmiddagnem
Chipotle-kylling med abrikos

En lækker ret med saftig kylling marineret i chipotle sauce og søde abrikoser, perfekt til en middag.

Tid45 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • kyllingebryst(frisk og uden skind)
    500 g
  • chipotle i adobo sauce(kan justeres efter smag)
    2 spsk
  • abrikos(frisk eller tørret)
    200 g
  • honning(kan erstattes med agavesirup)
    2 spsk
  • olivenolie(til stegning)
    1 spsk
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(efter smag)
    1 tsk
  • citronsaft(friskpresset)
    1 tsk
  • forårsløg(hakket til pynt)
    2 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200
    ovnen skal være varm og klar
  2. 2

    Skær kyllingebrysterne i mindre stykker og læg dem i en skål.

    5 min
  3. 3

    Tilsæt chipotle i adobo sauce, honning, olivenolie, salt, peber og citronsaft til skålen. Bland godt.

    5 min
  4. 4

    Læg de marinerede kyllingestykker på en bageplade dækket med bagepapir.

    5 min
  5. 5

    Bag kyllingen i ovnen i 20 minutter, indtil den er gennemstegt og saftig.

    20 min
    200
    kyllingen skal have en gyldenbrun farve og juice skal være klar
  6. 6

    Tilsæt de hakkede abrikoser i de sidste 5 minutter af bagetiden, så de varmes op.

    5 min
  7. 7

    Tag kyllingen ud af ovnen og lad den hvile i 5 minutter, før den serveres.

    5 min
  8. 8

    Server kyllingen pyntet med hakkede forårsløg.

    2 min

Tags

kyllingchipotleabrikosmiddagnem

Kommentarer

Mette

Den søde abrikos passer perfekt til den krydrede kylling

★★★★★
Anders

Chipotle-kylling med abrikos er en frisk og lækker kombination

★★★★
Camilla

Denne ret er ideel til en sommerpicnic i parken

★★★★