Ciderdampet muslinger med porre

Ciderdampet muslinger med porre er en lækker ret, der kombinerer friske muslinger med den søde smag af cider og de milde noter fra porre. En perfekt ret til en sommermiddag eller som en del af en tapasmenu.
Ingredienser
- friske muslinger(vælg muslinger der er lukket eller kun let åbne)1 kg
- porre(skåret i skiver)2 stk
- cider(brug en tør cider)2 dl
- smør(kan erstattes med olie)2 spsk
- citron(saften bruges til smag)1 stk
- friskkværnet peber(efter smag)1 tsk
- hvidløg(finthakket)2 stk
- frisk persille(hakket til pynt)1 dl
Fremgangsmåde
- 1
Skyl muslingerne grundigt under koldt vand for at fjerne sand og snavs.
5 min - 2
Smelt smørret i en stor gryde over medium varme. Tilsæt porre og hvidløg, og sautér indtil de er bløde og let gyldne.
5 minmediumporrerne skal være bløde og duften skal være aromatisk - 3
Tilsæt cideren til gryden og bring det i kog. Lad det simre i 2 minutter for at reducere.
2 minhøjcideren skal boble let - 4
Tilsæt muslingerne til gryden, dæk den med et låg og lad dem dampe i 5-7 minutter, indtil muslingerne åbner sig.
7 minmediummuslingerne skal være åbne; kassér dem, der forbliver lukkede - 5
Tilsæt citronsaft og friskkværnet peber. Rør forsigtigt rundt for at blande smagene.
1 min - 6
Server muslingerne varme pyntet med hakket persille.
1 min
Tags
Kommentarer
De ciderdampede muslinger var lækre og saftige
Porren tilføjede en dejlig sødme til retten
Perfekt til en hyggelig middag med vennerne