spisekunst.dk

Citronfromage

dessertcitrondansk madlet
Citronfromage

Citronfromage er en klassisk dansk dessert, der er let og luftig med en skøn citrussmag. Den er perfekt til festlige lejligheder eller som en lækker afslutning på et måltid.

Tid260 min
Portioner4-6
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • æg(friske æg er bedst)
    4 stk.
  • sukker(kan justeres efter smag)
    150 g
  • fløde(piskefløde for bedste resultat)
    4 dl
  • citroner(friskpresset saft og revet skal)
    3 stk.
  • gelatine(kan være pulver eller plader)
    1 pakke
  • vand(til opløsning af gelatine)
    1 dl

Fremgangsmåde

  1. 1

    Læg gelatinen i blød i koldt vand i 5-10 minutter.

    10 min
    20
    gelatinen skal være blød og bøjeligt
  2. 2

    Pisk æggeblommer og sukker sammen, indtil blandingen er lys og cremet.

    5 min
    20
    blandingen skal være lys og luftig
  3. 3

    Tilsæt saften og den revne skal fra citronerne til æggeblandingen og rør godt.

    2 min
    20
    blandingen skal være ensartet
  4. 4

    Varm 1 dl vand op i en lille gryde og opløs den udblødte gelatine i det varme vand.

    2 min
    50
    gelatinen skal være helt opløst
  5. 5

    Tilsæt den opløste gelatine til citronblandingen og rør godt, indtil det er jævnt fordelt.

    2 min
    20
    blandingen skal være ensartet
  6. 6

    Pisk fløden til blødt skum, og fold forsigtigt flødeskummet ind i citronblandingen.

    5 min
    20
    blandingen skal være luftig og let
  7. 7

    Hæld blandingen i en passende form eller portionsglas og stil dem i køleskabet i minimum 4 timer for at stivne.

    240 min
    4
    fromagen skal være fast og let at skære i

Tags

dessertcitrondansk madlet

Kommentarer

Mette

Citronfromage med friske jordbær er en himmelsk kombination!

★★★★★
Thomas

Den perfekte dessert til sommerfesten - frisk og syrlig!

★★★★
Louise

Citronfromage er en klassisk favorit på brunchbordet hos os.

★★★★