spisekunst.dk

Citronfromage med cookies-bund

dessertcitronfromagecookies
Citronfromage med cookies-bund

En lækker og forfriskende citronfromage med en sprød cookie-bund, perfekt til dessert på varme dage.

Tid280 min
Portioner8
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • knuste cookies(f.eks. digestive eller oreo)
    200 g
  • smør(smeltet)
    100 g
  • æg(separeret)
    4 stk
  • sukker(kan justeres efter smag)
    100 g
  • citron(saften og skallen)
    1 stk
  • fløde(piskefløde)
    3 dl
  • gelatin(kan være pulver eller plader)
    3 g
  • koldt vand(til gelatin)
    4 spsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

    5 min
    180
    ovnen er varm
  2. 2

    Bland de knuste cookies med det smeltede smør, indtil det er godt kombineret.

    3 min
    stuetemperatur
    blandingen er fugtig og ensartet
  3. 3

    Press cookie-blandingen ned i bunden af en springform for at danne en bund.

    5 min
    stuetemperatur
    bunden er jævnt fordelt
  4. 4

    Bag bunden i ovnen i 10 minutter. Tag den ud og lad den køle af.

    10 min
    180
    let gylden i farven
  5. 5

    Læg gelatin i koldt vand i ca. 5 minutter, indtil den er blød.

    5 min
    koldt vand
    gelatinen er blødgjort
  6. 6

    Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål, indtil det er lyst og cremet.

    5 min
    stuetemperatur
    blandingen er lys og luftig
  7. 7

    Tilsæt citronsaft og citronskal til æggeblandingen og bland godt.

    2 min
    stuetemperatur
    ingen klumper, ensartet konsistens
  8. 8

    Smelt den blødgjorte gelatin over lav varme og tilsæt den til citronskummet, mens du rører konstant.

    3 min
    lav varme
    gelatinen er helt opløst
  9. 9

    Pisk fløden til bløde toppe og fold den forsigtigt ind i citronskummet.

    5 min
    stuetemperatur
    fløden er let indarbejdet, og blandingen er luftig
  10. 10

    1

  11. 11

    Hæld citronskummen over den afkølede cookie-bund og glat toppen.

    2 min
    stuetemperatur
    overfladen er jævn
  12. 12

    1

  13. 13

    Sæt kagen i køleskabet i minimum 4 timer, indtil den er stivnet.

    240 min
    køleskab
    kagen er fast og jævn
  14. 14

    1

  15. 15

    Fjern forsigtigt kanten af springformen og server kagen kold.

    5 min
    køleskab
    kagen er let at skære og har en glat overflade

Tags

dessertcitronfromagecookies

Kommentarer

Anna

Citronfromagen var frisk og syrlig, perfekt til sommeren!

★★★★★
Mette

Cookies-bunden gav en dejlig knasende kontrast til den luftige citronfromage.

★★★★
Anders

Citronfromage med cookies-bund var en lækker dessert til vores picnic i parken.

★★★★★