Citronfromage med cookies-bund

En lækker og forfriskende citronfromage med en sprød cookie-bund, perfekt til dessert på varme dage.
Ingredienser
- knuste cookies(f.eks. digestive eller oreo)200 g
- smør(smeltet)100 g
- æg(separeret)4 stk
- sukker(kan justeres efter smag)100 g
- citron(saften og skallen)1 stk
- fløde(piskefløde)3 dl
- gelatin(kan være pulver eller plader)3 g
- koldt vand(til gelatin)4 spsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
5 min180ovnen er varm - 2
Bland de knuste cookies med det smeltede smør, indtil det er godt kombineret.
3 minstuetemperaturblandingen er fugtig og ensartet - 3
Press cookie-blandingen ned i bunden af en springform for at danne en bund.
5 minstuetemperaturbunden er jævnt fordelt - 4
Bag bunden i ovnen i 10 minutter. Tag den ud og lad den køle af.
10 min180let gylden i farven - 5
Læg gelatin i koldt vand i ca. 5 minutter, indtil den er blød.
5 minkoldt vandgelatinen er blødgjort - 6
Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål, indtil det er lyst og cremet.
5 minstuetemperaturblandingen er lys og luftig - 7
Tilsæt citronsaft og citronskal til æggeblandingen og bland godt.
2 minstuetemperaturingen klumper, ensartet konsistens - 8
Smelt den blødgjorte gelatin over lav varme og tilsæt den til citronskummet, mens du rører konstant.
3 minlav varmegelatinen er helt opløst - 9
Pisk fløden til bløde toppe og fold den forsigtigt ind i citronskummet.
5 minstuetemperaturfløden er let indarbejdet, og blandingen er luftig - 10
1
- 11
Hæld citronskummen over den afkølede cookie-bund og glat toppen.
2 minstuetemperaturoverfladen er jævn - 12
1
- 13
Sæt kagen i køleskabet i minimum 4 timer, indtil den er stivnet.
240 minkøleskabkagen er fast og jævn - 14
1
- 15
Fjern forsigtigt kanten af springformen og server kagen kold.
5 minkøleskabkagen er let at skære og har en glat overflade
Tags
Kommentarer
Citronfromagen var frisk og syrlig, perfekt til sommeren!
Cookies-bunden gav en dejlig knasende kontrast til den luftige citronfromage.
Citronfromage med cookies-bund var en lækker dessert til vores picnic i parken.