spisekunst.dk

Citronris & englehår

dessertcitronsommersødt
Citronris & englehår

En lækker og frisk dessert bestående af citronris og englehår, perfekt til en varm sommerdag.

Tid40 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • risottoris(kan være arborio eller carnaroli)
    200 g
  • vand(kan erstattes med bouillon for mere smag)
    1 l
  • citroner(friskpresset saft fra 1 citron)
    2 stk
  • fra begge)
    skallen
  • smør(kan erstattes med olie)
    50 g
  • sukker(kan justeres efter smag)
    100 g
  • vaniljesukker(for ekstra smag)
    1 tsk
  • englehår(kan købes færdiglavet)
    200 g
  • flødeskum(til servering)
    1 dl

Fremgangsmåde

  1. 1

    Kog vandet i en gryde.

    5 min
    høj varme
    vandets overflade bobler kraftigt
  2. 2

    Tilsæt risottoris og kog dem i ca. 15 minutter.

    15 min
    medium varme
    risene skal være møre men stadig have bid
  3. 3

    Tilsæt citronsaft, citronskal, smør, sukker og vaniljesukker. Rør godt rundt.

    5 min
    lav varme
    smagen skal være sød-syrlig og duften skal være frisk
  4. 4

    Lad blandingen simre i yderligere 5 minutter.

    5 min
    lav varme
    konsistensen skal være cremet
  5. 5

    Kog englehår efter pakkens anvisning og dræn dem.

    5 min
    høj varme
    nudlerne skal være al dente
  6. 6

    Server citronrisene med englehåret ovenpå og pynt med flødeskum. ved ingen - anretningen skal se indbydende ud

Tags

dessertcitronsommersødt

Kommentarer

Mette

Citronris er friskt og lækkert!

★★★★★
Lars

Englehår giver retten en dejlig sprødhed.

★★★★
Camilla

Perfekt til madpakken med lidt ekstra kylling.

★★★★★