Citronris & englehår
dessertcitronsommersødt

En lækker og frisk dessert bestående af citronris og englehår, perfekt til en varm sommerdag.
Tid40 min
Portioner4
Sværhedsgradnem
Ingredienser
- risottoris(kan være arborio eller carnaroli)200 g
- vand(kan erstattes med bouillon for mere smag)1 l
- citroner(friskpresset saft fra 1 citron)2 stk
- fra begge)skallen
- smør(kan erstattes med olie)50 g
- sukker(kan justeres efter smag)100 g
- vaniljesukker(for ekstra smag)1 tsk
- englehår(kan købes færdiglavet)200 g
- flødeskum(til servering)1 dl
Fremgangsmåde
- 1
Kog vandet i en gryde.
5 minhøj varmevandets overflade bobler kraftigt - 2
Tilsæt risottoris og kog dem i ca. 15 minutter.
15 minmedium varmerisene skal være møre men stadig have bid - 3
Tilsæt citronsaft, citronskal, smør, sukker og vaniljesukker. Rør godt rundt.
5 minlav varmesmagen skal være sød-syrlig og duften skal være frisk - 4
Lad blandingen simre i yderligere 5 minutter.
5 minlav varmekonsistensen skal være cremet - 5
Kog englehår efter pakkens anvisning og dræn dem.
5 minhøj varmenudlerne skal være al dente - 6
Server citronrisene med englehåret ovenpå og pynt med flødeskum. ved ingen - anretningen skal se indbydende ud
Tags
dessertcitronsommersødt
Kommentarer
Mette
Citronris er friskt og lækkert!
★★★★★
Lars
Englehår giver retten en dejlig sprødhed.
★★★★★
Camilla
Perfekt til madpakken med lidt ekstra kylling.
★★★★★